Május 2-án kiderül, ki kapja idén a Civil Díjat - még 1 hétig lehet szavazni

NIOK Alapítvány és szervezőpartnere a Civil Iránytű Alapítvány második éve keresi és díjazza a civil szektor kiemelkedő és innovatív eredményeit, projektjeit. A zsűri összesen 7 kategóriában díjazza a pályaműveket, a nyertes pedig közösségszavazás útján kerül kiválasztásra.
 
###ROADBLOCK1###
2017. január 31-ig adhatták le pályázatukat a civil szervezetek a NIOK Alapítványhoz. Jelenleg 25 szervezet van versenyben, és közülük választja ki zsűri és a közönség, hogy 2017-ben mely szervezetek kapják a rangos elismerést.
 
A Civil Díj, lehetőséget nyújt számos civil kezdeményezés bemutatkozására, egy platformon szerepelhet például az országos méretűvé nőtt matematika verseny, a mozgássérültek sportolási lehetőségeit elősegítő alapítvány, a hajléktalanok lakhatásáért küzdő civil szervezet és még sokan mások.
 
A Díjakat minden évben, egy gála kereteiben belül osztják ki, amelyet idén május 2-án fognak megrendezni a MagNet Közösségi Házban.
 

A pályázat fő céljai:

  • A Díjak odaítélése által minél szélesebb körben ismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb projektjeiket (és ezzel segíteni a legjobbak 1% és egyéb adománygyűjtő kampányait);
  • A díjátadó gála keretei között egy évente ismétlődő, a szektor szereplőinek szóló esemény meghonosítása, mely a civilek és partnereik fontos találkozóhelyévé, a kapcsolatépítés megkerülhetetlen szereplőjévé válik.

 

Kategóriák:

  • Legnagyobb hatású projekt

  • Legjobb kommunikációs kampány

  • Legjobb együttműködés (akár civilszervezetek között, akár civil és állami szervezet között, akár civilszervezet és vállalat között)

  • Legígéretesebb új szervezet/civil start

  • Legsikeresebb adománygyűjtés

  • Egy ügy legjobb képviselete (legjobb lobbi/advocacy projekt)

  • Legjobb civil akció (olyan – spontán – megmozdulás, tevékenység, amellyel a szervezet egy aktuális helyzetre vagy problémára reagál frappánsan)

 
A Civil Díj nem csak azért fontos, mert igenis kell és érdemes jutalmazni, reflektorfénybe helyezni a civilszervezetek munkájának eredményeit, de az embereket is közelebb hozza a szektor megértéséhez, az alapítványok, egyesületek munkájához. Ezzel pedig azok társadalmi bázisa erősödhet, önkénteseik, támogatóik száma nőhet. – mondta Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója, a Civil Díj zsűri egyik tagja.
 
A program döntőjébe jutott szervezeteket és projektjeiket a NIOK Facebook oldalán indult szavazófelületen lehet támogatni. Egy felhasználó egy projektet egy szavazattal támogathat, és lehetősége van több projektre is szavazni. A szavazás 2017. április 25. 00:00-ig tart.
 
A közönségszavazás itt érhető el. További információk a programról: www.civildij.hu.