Összefogunk Flóráért! Velünk tart?

Az öt éves Flóra alapítványunk, a Magyar Hospice Alapítvány „Fogd a kezem” programja nélkül nem élhetne testvérei és szülei körében. A társadalombiztosítás nem fedezi a családok számára ingyenes szakellátás költségeit, ezért az 1 %-os felajánlásokból befolyó bevétel nélkülözhetetlen segítséget jelent ahhoz, hogy segíthessünk.
 
Flóra alvás közben nem tud levegőt venni. Születése után ezért rögtön lélegeztetőgépre került, és élete első tíz hónapját kórházban töltötte. Közben édesanyját a 2 és a 4 éves testvérek nagyon várták haza. Flóráéknak a Magyar Hospice Alapítvány „Fogd a kezem” programja keretében tudtunk segítséget nyújtani a hazatérésben: első pillanattól ott volt a gyermekorvos, az intenzív osztályos szakápoló, és megtanították a lélegeztetőgép otthoni használatát, felügyelték Flóra egészségi állapotát, és biztonságot nyújtottak a családnak otthoni élethez való berendezkedésben. Flóra szépen éldegélt a lélegeztetőgép segítségével, de mozgás- és szellemi fejlődése elmaradt kortársaiétól. Ekkor gyógytornászunk is bekapcsolódott, és a több irányból érkező szakmai segítség összehangolódott azzal az áldozatos gondozással, amit az édesanya, a család nyújtott. Flóra most egy elbűvölő 5 éves kislány, oviba jár (ahol az önkormányzat külön ápolónőt biztosít neki), imád táncolni, sőt, síelni is volt már. Alapítványunk egyik önkéntese rendszeresen tehermentesíti néhány órára az édesanyját, hogy kikapcsolódhasson.
 
Nagyon örülünk, hogy Flóra köztünk lehet.
 
A Magyar Hospice Alapítvány „Fogd a kezem” programjában daganatos és egyéb, az életet súlyosan veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekeknek nyújtunk ingyenes otthoni szakellátást, lehetővé téve a családok számára, hogy a Flóráéhoz hasonlóan komplex, állandó ápolást igénylő gyermekekkel együtt élhessenek, biztonságban, a lehető legkevesebb teherrel. Emellett a végstádiumos beteg gyermekeknek is segítünk a fizikai fájdalmak enyhítésében, a szakápolásban, a családnak a betegség, az utolsó időszak terheinek cipelésében, és az azt követő időszakban is.
 
A „Fogd a kezem” program 2010-ben indult, akkor, amikor az alapítványnak már közel 20 éves tapasztalata volt a daganatos betegek életvégi ellátásában. Az elmúlt több mint negyedszázadban évi 600 családnak segítettünk abban, hogy a gyógyító kezelések után se maradjanak segítség nélkül: még végső stádiumban is nagyon jól csillapítható a fájdalom, s a szakszerű palliatív ellátás enyhítheti a fizikai és lelki terheket egyaránt. Alapítványunk tevékenysége (http://hospicehaz.hu/hogyan-segitunk) nem csak a betegekre, hanem hozzátartozóikra is kiterjed: ők is igénybe vehetik ingyenes pszichológiai tanácsadó szolgálatunkat. Az alapítvány működési költségeinek csupán 40 százalékát fedezi a társadalombiztosítás, és sajnos a pályázati források is folyamatosan szűkülnek.
Kérjük azt a négymillió adózót, akinek az idén először a NAV tölti ki az adóbevallását, ne feledkezzen meg arról, hogy a civil szervezetek számára felajánlható 1 százalékról neki magának kell rendelkeznie.
 
Fogja meg Ön is a beteg gyermekek kezét adója 1 százalékának felajánlásával.
 
A Magyar Hospice Alapítvány adószáma: 19663258-2-41.
 
###ROADBLOCK1###