Naponta már 1800 adag ételt osztanak ki a rászorulóknak

A Krisna-hívőket legtöbben finom és ízletes ételeikről ismerik. Mindig vidámak, mosolygósak és a vendégszeretetük méltán világhírű. Indiában a hagyományok szerint minden családosnak, azaz otthonnal, bárminemű vagyonnal rendelkezőnek kell gondoskodnia a tanulóéveiket töltő fiatalokról, az idősekről és más elesettekről. Ők a társadalom tápláló, gondoskodó minőségét képviselik. Bár Indiában anyagi szemmel mérve nagyon nagyfokú a szegénység, de olyan nem fordulhat elő, hogy valaki minden nap ne kapjon egy tál meleg ételt. Az ételek ugyanakkor nem csak a létfenntartást szolgálják, a lelket is táplálják. A családok házi oltáraikon ízletes ételeket ajánlanak fel Istennek. A Legfelsőbbet pedig csak olyasmivel vendégelik meg, ami tiszta, hibátlan alapanyagokból készült és tökéletes, ezért is válik India a konyhaművészet koronázatlan királyává. A gondoskodás e tradíciója hazánkban sem ismeretlen. Az Ételt az Életért Alapítvány egy szép, ősi hagyományt valósít meg az elesettekről való gondoskodással hazánkban.
 
 
A megszentelt ételt a hívők, és a humanitárius szervezetüknél tevékenykedő önkéntesek „praszádamnak” nevezik, amelynek jelentése „kegy”. Praszádam minden tiszta, vegetáriánus étel, amit elfogyasztása előtt felajánlottak Istennek, azaz kifejezték általa a hálát a Legfelsőbb felé. Az ételeket mindig a lehető legmagasabb külső és belső tisztasági sztenderdek szerint készítik el, amelyek vegetáriánus, erőszakmentes alapanyagokból készülnek és így akár kisgyermekek táplálásra is tökéletesen alkalmasak.
 
Az Ételt az Életért munkatársai úgy gondolják, hogy a legfontosabb misszió, ha ezt az ételt másokkal is megosztják, így az ételosztó misszióban való részvételt a legszebb szolgálatok egyikének tartják. Naponta már 1800 adag ételt osztanak szét a rászorulóknak, nem csak Budapesten, hanem országosan, nagyobb városokban is naponta (pl. Eger) vagy hetente (pl. Marcali vagy Debrecen) tartanak ételosztást.
 
 
A kistelepülések lakóit országjáró akciósorozattal igyekeznek egy kicsit felvidítani, a kis falvakban, közösségekben alkalmanként 108 család részére osztanak segélycsomagokat.
 A fővárosban évi 4 alkalommal kiemelt élelmiszercsomagosztást tartanak, alkalmanként 1600 adag meleg étellel és 1500 adag csomaggal, ez a legnagyobb szabású segélyakció Budapesten.
 
Tevékenységüket számos módon lehet támogatni, pl. a 13600-as Adhat Adományvonalon keresztül, nagy mennyiségű alapélelmiszerek felajánlásával, a legjobb módja a segítségnek mégis a pénzadomány, illetve az 1%-os adófelajánlások megtétele, mivel az így kapott adományokat országosan éppen ott és éppen arra tudják költeni, amire kell. Legyen szó alapanyagok beszerzéséről, konyhai eszközök megvételéről vagy éppen egy nagy teherautó bérléséről, amellyel mozgatni tudják az adományokat.
 
 
Ha úgy gondolod, hogy szeretnél segíteni az elesetteknek, akkor adód 2 x 1%-ának felajánlásával Te is aktív részesévé válhatsz az Ételt az Életért küldetésének. Segítségeddel hosszabbá varázsoljuk a rászorulók asztalát, és több és több adag ételt oszthatunk ki a bajba került családoknak, időseknek, betegeknek és munkanélkülieknek, abban a reményben, hogy az élelmezésük megoldásával idő közben ők rendezni tudják életüket, talpra tudnak állni. 
 
Okos döntésed jó a bajba jutottaknak és jó a társadalomnak, ne hagyd ki a felajánlás lehetőségét!
 

A szervezetek adatlapjára kattintva pár perc alatt felajánhatod adód 1+1 százalékát az Ételt az Életért Alapítvány és a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége részére.

 
A Krisna-hívők életük minden szegmensét összekötik egy magasabb rendű céllal. Úgy tartják, hogy egy rendezett, tiszta élet, pl. a vegetáriánus életmód, és az, hogy nem csak önző módon maguknak élnek, hanem másoknak is segíteni kívánnak ez az élet tökéletessége. Ezért osztanak ételt az utcán, ezért árulnak vegetáriánus csemegéket az éttermeikben ‒ Budapesten, vidéken és somogyvámosi biofarmukon egyaránt. Gasztrorendezvényeket, életmódtáborokat szerveznek, főzőtanfolyamokat tartanak, és egy-egy falat lelki életet, lelki boldogságot szeretnének adni mindenkinek, akivel csak találkoznak.
 
Te kóstoltad már a Gauranga kekszüket? Ha egy Krisna-hívőt látsz az utcán, keresd nála bátran!
 
 
###ROADBLOCK1###