Bemutatkozás


Egyesületünk közösségépítő, kulturális, és szabadidős programokat, projekteket tervez, szervez és valósít meg. Egyesületünk célja a „CSALÁD” értékeinek megőrzése és ápolása. E célok érdekében igyekszünk olyan programot kínálni, ahol minden korosztály megtalálja a kikapcsolódás lehetőségét –kisgyermek, szülő, nagyszülője egyaránt.

 

Évente megrendezésre kerülő programjainknál rendkívül fontosnak tartjuk kulturális hagyományok ápolását, értékeink megőrzését, magyar néphagyományok felelevenítését.

 

HÚSVÉTVÁRÓ CSALÁDI DÉLUTÁN (márc. 31.) - azért szervezzük, hogy az ünnephez kapcsolódó szokásokat és a régi népi játékokat megismertessük a mai gyerekekkel.

 

MÉZESKALÁCS SÜTÖD-E? és 5. KAPOSÚJLAKI MÉZESKALÁCSFALU KIÁLLÍTÁS (nov. 17. 24. és dec. 9.)– Karácsonyi szokások közül kiemelve a mézeskalácssütést és házkészítést választottuk ünnepváró közösségépítő programunknak. Ilyenkor kicsik-nagyok közösen gyúrjuk, sodorjuk, szaggatjuk, díszítjük a mézes tésztát, amiből házakat, majd egy egész falut építünk.

 

Kiemelt feladatunk: településünk és környékünk kulturális örökségének, természeti és épített értékeinek megismertetése. A környezettudatos szemlélet, az egészséges életmódra nevelés, az egyéni és tömegsport népszerűsítése szintén fontos szempont.

E célokat figyelembe véve szervezzük tavaszi, nyári, őszi kirándulásokat:

 

„BATYUS” MEDVEHAGYMA TÚRA SZARKAVÁRRA (márc. 24.)

SASRÉTI KIRÁNDULÁS (jún. 23. szombat)

DESEDAI KERÉKPÁRTÚRA (szept. 15.)

 

 

Mire gyűjtünk?


Egyesületünk 2014. novemberi megalakulása óta rendszeresen szervez programokat, rendezvényeket, melyet először önerőből, majd önkormányzati- ill. vállakozói támogatással igyekeztünk megvalósítani.

A mézeskalácsfalu felépítése volt a legelső egyesületi rendezvényünk, mellyel azonnal hagyományt is teremtettünk és 4 év alatt a legsikeresebb, legnagyobb és egyben legtöbb erőforrást igénylő rendezvényünkké nőtte ki magát. 

 

A Kaposújlaki Mézeskalácsfalu idei 5 éves évfordulóját szeretnénk méltóképpen megünnepelni, ezért elsősorban ehhez a projekthez gyűjtjük a támogatásokat.

 

Tisztelt  Adózók!
Kedves leendő és régi Tagjaink, Támogatóink, Barátaink!

 

Kérjük, hogy az adó 1 %-ának felajánlásával támogassák / támogassátok a Kaposújlaki CSALÁDI KÖR Egyesület tevékenységét! 

 

Adószámunk: 18728945-1-14

 

A felajánlást, támogatást előre is köszönjük!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk rendezvényeinkre!

Részletes infó: http://csaladikor.blog.hu 

 

 


Mire használtuk fel?


Idén gyűjtjük először az 1 %-ot.

 

 


Képgaléria

Videó