Bemutatkozás


A Magyar Teátrumi Társaság 2008-ban olyan szakmai és érdekvédelmi szervezetként alakult meg, mely elkötelezett a magyar színjátszás hagyományainak ápolása, a magyar nyelven játszó színházak partneri együttműködése és az érdemi, karakteres színházművészeti érdekképviselet mellett. Szándéka, hogy országos működési területen, az állam és az önkormányzatok által fenntartott, továbbá a más modellek szerint működtetett színházak összefogását elősegítse. Emellett vállalja szakmai fórumok, találkozók, színházi fesztiválok közös szervezését és lebonyolítását, eseti és állandó művészeti közösségi fórumok moderálását, támogatását. A Társaság megalakulása óta aktív szerepet vállalt abban, hogy ismertesse a színházi szakmát érintő elképzeléseit, céljait, alapfeladataként jelölve meg a színházlátogatás népszerűsítését, a magyar színházi kultúra ápolását, fenntartását és terjesztését. A ma már 58 tagszínházat és társulatot tömörítő Társaság az elmúlt majd’

egy évtized alatt számos kampánnyal és akcióval igyekezett elérni, hogy a határon innen és túl a színházak kapuin minél többen lépjenek be, s ismerjék, szeressék meg a kultúra teátrumi világát. 

Mire gyűjtünk?


Szerteágazó, kultúrát támogató tevékenységeink közül az 1%-ot arra használjuk, hogy határainkon túlra, minél több magyar lakta városba eljuttassuk a hazai színjátszást. 

Így Ön adója 1%-val "határtalan"színházi élményt támogat.