Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország

2013-04-20 20:10:28

Kedvezményezett neve: Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország
Technikai szám: 0176
 

Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország bemutatása

Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország adó 1 felajánlásHazánkban 1924-ben külföldi tisztek segítségével bontott zászlót az Üdvhadsereg. A háborútól meggyötört és megcsonkított Magyarországon sok férfi keresett vigaszt az alkoholban, sok nő kereste kenyerét az utcán, s nem kevesen kerestek kiutat az öngyilkosságban. Az Üdvhadsereg gyülekezetei és szociális intézményei számtalan embernek nyújtottak vigaszt és segítséget a II. Világháború éveiben. A háborút követő politikai hatalom nemkívánatosnak minősítette, és 1949-ben betiltotta működését. 1990-ben, a rendszerváltást követően az Üdvhadsereg újraindíthatta misszióját.
 
Magyar és külföldi tisztek áldozatos és kitartó munkájának eredményeként jelenleg négy gyülekezete és három szociális intézménye működik Magyarországon. Tevékenysége során a hajléktalanoknak fedelet kínál, a rászorulóknak meleg ételt és ruhát, bántalmazott anyáknak és gyermekeiknek védelmet, az utcán csavargó fiataloknak vasárnapi iskolát, minden érdeklődő és lelki megnyugvást kereső számára a keresztyénség legfontosabb üzenetét: a Biblia örömhírét.
 
Az Üdvhadsereg leginkább szociális, karitatív jellegű szervezet, nem pedig zárt közösség. Alkalmainkon minden embert szívesen látunk, minden segítséget örömmel adunk és fogadunk más szervezetekkel és egyházakkal szívesen dolgozunk együtt. Hivatásukat – a nehéz helyzetbe került emberek megsegítését – komolyan veszik. Szolgálatukkal, munkájukkal Isten szeretetét akarják továbbítani minden ember számára.
 
Az Üdvhadsereg nemzetközi mozgalom és része az egyetemes keresztyén egyháznak. Üzenete a Biblián alapszik. Szolgálatának mozgatórugója az Isten iránti szeretet. Feladata az, hogy hirdesse Jézus Krisztus evangéliumát, és hogy az emberi szenvedést személyre való tekintet nélkül enyhítse.
 

Adó 1% felajánlás az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarországnak 

Együttműködve a társadalom széles rétegeivel, az Üdvhadsereg gyülekezetei, szociális intézményei igyekeznek mind nagyobb részt vállalni a rászorultak, bajbajutottak, szükséget szenvedők egyre összetettebb problémáinak kezelésében, megoldásában.
 
Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország egyházi adó 1 felajánlás
 
Adója 1 % -ának felajánlásával munkánk kiteljesedését segítheti. Kérjük, tisztelje meg munkásságunkat személyi jövedelemadója egyházi 1% -ának felajánlásával.
 
Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország feladata és működése bővebben: www.udvhadsereg.hu