Magyar Iszlám Közösség

2013-04-24 10:33:45

Kedvezményezett neve: Magyar Iszlám Közösség
Technikai szám: 0554
 

A Magyar Iszlám Közösség bemutatása 

Magyar Iszlám Közösség egyházi adó 1% felajánlás, technikai számKik vagyunk? Mit akarunk? ...És mit keresünk Magyarországon, hiszen "az Iszlám egy arab vallás"? Mért nem megyünk "haza"?
 
Egyszerű, mindennapos kérdések, amilyeneket az átlagos (és tegyük hozzá, hogy a média által félretájékoztatott) magyar honpolgár fel szokott tenni. A válaszok egyszerűbbek, mint gondolnánk; mindjárt válaszolok is rájuk...
 
Magyar származású, és/vagy magyar állampolgárságú muszlimok vagyunk, Közösségünk tagjai nagy részének itt, a kies Kárpát-medencében ringott a bölcsője, és egy áldott magyar anya ringatta azt. Tehát itthon vagyunk - és itthon is maradunk.
 
A magyarság Hazatérés utáni történelme és az iszlám történelme elválaszthatatlan egymástól (de erről részletesebben olvashattok a Tudástár Történelem kategóriájában levő írásokban).
 
Az iszlám hivatalos, törvényi elismerése 1916. évi XVII. törvénycikk által történt meg; Közösségünk jogelődjét, a Gül Baba Magyar Mohamedán Autonóm Egyházközséget Durics Hilmi Huszein alapította meg 1931-ben - az a Durics Hilmi Huszein, akinek vezetésével bosnyák és albán muszlimok harcoltak tótprónai és blatniczai Prónay Pál oldalán a Rongyos Gárdában, vérüket áldozva a Magyar Hazáért.
 
Ezt az örökséget büszkén viseljük és soha meg nem tagadjuk, muszlimként is megmaradunk magyarnak és hazafinak. Magyar hazafiként, a helyes erkölcstől nagyrészt megfosztott, idegen érdekeket szolgáló média által folyamatosan butított magyarságnak egy olyan alternatívát kínálunk, ami a boldogulást és a megmaradást lehetővé teszi: ez pedig az Iszlám.
 
A Magyar Iszlám Közösség feladata és működése bővebben: www.magyariszlam.hu