Az utolsó pillanatok döntőek – ösztönözze a felajánlóit!

Az utolsó hetekben, akár napokban is érdemes a civil szervezeteknek kampányolniuk, hiszen a legtöbben csak a határidő előtt közvetlenül rendelkeznek adójuk 1%-áról. A felajánlás lehetőségére is érdemes felhívni a figyelmet, mivel félő, hogy az idei évben sokan megfeledkeznek az adó 1%-os rendelkezésről.
 
###ROADBLOCK1###
 
Civil szervezetként érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb adófizető az utolsó pillanatban rendelkezik adója 1%-áról. A civil szervezetek kommunikációs tevékenységét segítő Human Dialog  2015 végén felmérést végzett az 1%-os felajánlási szokásokkal kapcsolatban az adófizetők körében. A kutatásból is az derült, hogy a legtöbben az adóbevallással együtt, az utolsó pillanatban rendelkeznek adójuk 1+1%-áról, és sokan csak közvetlenül a rendelkezés előtt döntik el, kinek adják adójuk 1+1%-át. Ez tehát mindenképp az mutatja, hogy az utolsó hetekben, sőt napokban is érdemes felhívnia magára a figyelmet a civil szervezetnek, és minél több emberhez eljutattni üzenetét.  

 

Felhívni a figyelmet az1%-os felajánlás lehetőségére!

A kutatás egy másik fontos tanulságra is rámutat, miszerint a felajánlás elmulasztásának fő oka, hogy az adófizetők megfeledkeznek a felajánlási lehetőségről. Éppen ezért érdemes az utolsó hetekben minél több fórumon, minél több embert megcélozva felhívni a figyelmet a rendelkezés lehetőségére, valamint arra, hogy miként és meddig tehető felajánlás.
 
Azért is fontos hangsúlyozni adó 1%-os felajánlás lehetőségét, mert idén még nagyobb az esélye annak, hogy az adófizetők elmulasztják a rendelkezést. 2017-ben ugyanis az adóhatóság az adófizetők jó részének készíti el bevallását (eSZJA). Nagy az esélye, hogy sokan megfeledkeznek a felajánlásról, mivel az eSZJA-t választóknak külön kell majd rendelkezniük adójuk 1+1%-áról. Jó hír azért, hogy sokan rendelkeznek Ügyfélkapuval, és ha megtekíntik bevallás tervezetüket, ott rendszer felhívja figyelmüket az 1%-os rendelkezésre, illetve az év elején a NAV postán is kiküldte az Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek az EGYSZA lapot.
 
Ám mindenképp érdemes a civil szervezetnek is külön, minél több fórumon felhívni a felajánlók figyelmét a rendelkezés lehetőségére. A fentiekben ismertetett felmérés szerint a felajánlóknak csupán 1%-a küldi el adóbevallásától függetlenül az 1%-os nyilatkozatot tehát a többi 99% mind adóbevallásával együtt rendelkezik. Sokan azért feledkeznek a rendelkezésről, mert saját maguk, hanem más (NAV, munkáltató, könyvelő) készíti el adóbevallásukat, és így nem értesülnek a lehetőségről.
 
Mindez tehát arra mutat rá, hogy civilként mindenképpen fontos az utolsó pillanatokban is
kampányolni és buzdítani az adófizetőket, valamint felhívni figyelmüket az 1%-os rendelkezés lehetőségére, menetére.
 

Frissítse oldalunkon adatait

Adó1százalék.com oldalán bármely civil szervezet rendelkezhet saját, szabadon szerkeszthető adatlappal. Regisztráció, és az oldalunkon való szereplés ingyenes. Az szervezet-adatbázis folyamatosan frissül, így a regisztráció előtt érdemes ellenőrizni, hogy fenn van-e már az oldalon a szervezet.
 
Fontos tudni, hogy az alapadatokon túl írhat bemutatkozó szöveget, kifejtheti, mire fordítja az 1%-os támogatásokat, valamint logót, képet és videót is feltölthet. Érdemes frissíteni az adatokat, mivel minél több információt oszt meg magáról egy szervezet, annál valószínűbb, hogy felkelti az adófizetők figyelmét. Természetesen az adatok frissítése is ingyenes!
 
Ezeken túl minden szervezet adatlapján megjelenik a “felajánlás” gomb, amelyre rákattintva a program automatikusan kitölti a szervezet nevére (adószámmal) az 1%-os nyilatkozatot. A szervezet az oldalunkon található adatlapján bármikor megoszthatja saját Facebook oldalán is!
 
Ha még nincs fenn oldalunkon, itt tud regisztrálni: http://ado1szazalek.com/szervezet-regisztracio
 
Amennyiben szeretné frissíteni adait, itt léphet be szerkeszthető admin felületébe: http://ado1szazalek.com/belepes
 
Ha kiemelt helyen szeretné szerepeltetni adatlapját oldalunkon, tekintse meg médiajánlatunkat.