Kizárt kedvezményezettek 2017 – civilek, akik nem kaphatnak 1%-ot

Itt nézheti meg, hogy mely civil szervezetek zárt ki a NAV, amelyek 2017-ben nem részesülhetnek az 1 százalékos felajánlásokból. Részükre semmiképpen sem érdemes felajánlást tenni.
 
###ROADBLOCK1###
Az adóhatóság minden év január 1-jén teszi közzé azon szervezetek listáját, amelyeket valamilyen okból kizárt az 1 százalékos jogosultságból. A listán a kizárt szervezetek neve, adószáma és székhelye található.
 
Fontos, hogy azokat a szervezeteket is kizárhatják, amelyek korábban regisztráltak a NAV-nál. A kizárás évében a kedvezményezett nem jogosult az 1 százalékos fejajánlásokra és a regisztrációs listán sem szerepelhet. A regisztrációs kötelezettségről itt olvashat bővebben, a 2017-es regisztrált kedvezményezettek listáját pedig itt találja.
 
A kimutatásban azon civil kedvezményezettek adatai szerepelnek, amelyeket az állami adó- és vámhatóság az Szf. tv. 6/C. § (3) bekezdésében foglaltak alapján, a 2016. december 31-ig jogerőre emelkedett határozatában az alábbi okokból zárt ki a 2017. rendelkező évben tett, szja 1 százalékos felajánlásokból történő részesedésből.
  • A kedvezményezett nem küldte meg az állami adó- és vámhatósághoz a részére átutalt szja 1%-os összeg felhasználására vonatkozó adatokat tartalmazó (10-14KOZ számú) elektronikus közlemény(eke)t.
  • A kedvezményezett a közleményében számszaki hibás adatokat közölt, vagy nem az elszámolandó összeget szerepeltette, és az állami adó- és vámhatóság által az adatok javítására kitűzött határidőt elmulasztotta.
  • Az állami adó- és vámhatóság az átutalt szja 1%-os összeg közcélú tevékenységnek megfelelő felhasználásának az ellenőrzése során megállapította, hogy a kedvezményezett a közleményében valótlan adatot közölt.
 
A lista a megnevezésük szerinti karakter- és betűrendben tartalmazza a civil kedvezményezettek adatait.
 
A közzétett listát a NAV folyamatosan frissíti.
 
A listát az alábbi linkeken találja: xlspdf.