Közeleg a határidő: mi a teendő az adóbevallás tervezetével április elején?

Az ember nem szívesen foglalkozik az adóbevallásával, szerencsére 2017 óta, amióta a NAV elkészíti, azóta nem is nagyon kell. Mi most a teendője? Olvasson tovább!
 

 

Hogyan jut hozzá a bevallási tervezetéhez?

 

A NAV a nyilvántartásában szereplő adatok alapján 2019-ben is elkészíti magánszemélyek adóbevallási tervezetét, külön kérés nélkül. A tervezetet megtekintheti online is, azonban ha nincsen ügyfélkapu regisztrációja, akkor se pánikoljon (ellenben javasoljuk, hogy intézze el a regisztrációt) megnézheti úgy is.


 
Ügyfélkapu használatával

 
###ROADBLOCK1###

 
A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu)


 
Kattintson az eSZJA 2018 feliratra, ezután válassza az eSZJA ikont majd kattintson a „Belépés”-re, így a rendszer a magyarorszag.hu-ra irányítja. A felhasználónév és jelszó megadása után tudja a bevallási tervezetét megnézni, vagy ha kell, módosítani, és nyilatkozni az 1+1% felajánlásáról.

 

 
Ügyfélkapu-regisztráció nélkül


 
Magánszemélyeknek 2019. március 18. után csak az ügyfélszolgálati irodákban, személyesen adják ki az adóbevallási tervezet papíralapú változatát.
 
A papíralapon kapott tervezetettel ugyanúgy nicns teendő, mint az online formájával, abban az esetben, ha az adózó egyetért annak tartalmával! Amennyiben módosítani szeretné mert nem ért vele egyet, akkor a 18SZJA bevallást kell benyújtani 2019. május 20-ig, a nyomtatott adóbevallási tervezett javítani nem, csak újraírni lehet!
 
A 18SZJA nyomtatványt elérheti például az új internetes kitöltőfelületen itt, ne ijedjen meg, ügyfélkapus regisztráció nélkül is használhatja a nyomtatványkitöltő programot és üres bevallás nyomtatására is van lehetőség!