Íme a civilek listája, akiknek felajánlhatja az egy százalékát!

A kiutalásban részesülő civilek azok, akik valóban megkapják az ön egy százalékát, más cégek pedig adósságuk rendezésére tudják ezt az összeget felhasználni. Nézze meg, kik azok, akik tevőlegesen tudják felhasználni az ön adóforintjait!

 

A NAV tájékoztat arról, a május huszadikai határidó közeledtével, hogy melyek azok a civil kedvezményezettek, akik a közlemény a jogszabályi feltételeknek megfelelő, ténylegesen támogatásban részesülhetnek, valamint az ő adószámukról és székhelyükről valamint, a 2018. évi állampolgári rendelkezések együttes összegéről, a köztartozásra visszatartott összegről, valamint az érvényesen rendelkezők számáról.

 

###ROADBLOCK1###

 

Miért fontos ezt tudni?

Amennyiben egy szervezetnek köztartozása áll fenn, az adóhatóság az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény rendelkezései alapján intézkedik a kedvezményezett javára felajánlott adóösszegről Ez a gakorlatban azt jelenti, hogy az általa nyilvántartott köztartozás kiegyenlítésére megy a pénz, a szervezet közvetlenül nem kapja meg azt. A köztartozás mértékén túli összeget a szervezet természetesen megkapja. ű

 

Probléma ez? Akkor most kinek megy az egy százalékom?

 

Nem, nem gond! Ebben a listában azt látja, hogy kik azok, akiknek nincs köztartozása tehát a beérkező összeget ténylegesen szabadon fogják tudni felhasználni. Ugyanakkor azok a civil szervezetek, amelyeknek van közartozása, nem esnek egybe azokkal, akik ki vannak zárva a jogosultak köréből, így amikor felajánlja az egy százalékát, arra is gondolhat akár, hogy ezzel megkönnyíti egy szervezet számára adósságának rendelkezését.

 

Ne felejtse: sok kicsi sokra megy. Válasszon olyan ügyet, ami szimpatikus Önnek és rendelkezzen adója 1+1 százalékáról!

 

A kimutatás itt tudja megnézni. A lista megnevezésük szerinti karakter- és betűrendben tartalmazza az érvényes civil kedvezményezettek adatait.