2018-ban otthon voltam a kisbabámmal. Kell az adóbevallással foglalkoznom?

Ha ön tavaly csak gyermekgondozási díjban részesült, más jövedelme nem volt, és nem teljesen biztos abban, hogy kell-e bevallást készítenie, ez az írás önnek szól!
 
Sokan nem is tudják, de a gyermekgondozási díj egy adóköteles társadalombiztosítási ellátás, amit a NAV által készített adóbevallási tervezet tartalmazz.   Ha van ügyfélkapuja, a www.nav.gov.hu honlapról vagy a www.magyarorszag.hu honlapon az ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető „e-SZJA Portál” menüpont alatti internetes felületen megtekintheti a tervezetet.  Ezt tegye meg akkor is, ha nem volt más jövedelme a gyermekgondozási díjon kívül és akkor is, ha volt!
 
###ROADBLOCK1###
 
Ha nincs ügyfélkapuja, és kérte a tervezet postázását, akkor postán kapja meg az elkészült tervezet. Ha mindent rendben talál a bevallási tervezettel kapcsolatban, egyéb teendője nincs, az 2019. május 21-én bevallássá válik. Nem kapott tervezetet? Olvasson róla itt, hogy ennek mi lehet az oka. Ha pedig még nincsen ügyfélkapuja, ebben a korábbi cikkünkben nézze meg, miért is érdemes elintézni, és pontosan hogyan kell!