Amikor egy gyermek rákos lesz, ennek a hálózatnak az orvosai kezelik az ország 8 pontján

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat orvosai, nővérei és ápolói az ország 8 pontján küzdenek nap mint nap a rákos gyermekek életéért. Ők a Gyermekgyógyítók!

 

❤️ Tudtad?

Ha egy gyermeket daganattal diagnosztizálnak, biztosan a Gyermekgyógyítók Hálózatának orvosai gyógyítják és nővérei segítik a felépülésben.

 

❤️ Tudtad?

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy a pénzek gyakran nem jutnak el oda, ahol a leginkább szükség lenne rájuk.

 

❤️ Tudtad?

Ezért a gyermekorvosok összefogtak és létrehoztak egy országos hálózatot, ami összefogja az összes hematológiai és onkológiai centrumot Magyarországon.

 

❤️ Tudtad?

A legjobb eredmények érdekében a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat létrehozta és működteti a beteg gyermekek demográfiai és a kezeléssel kapcsolatos adatait tartalmazó Országos Gyermektumor Regiszter (OGYR)-t is, aminek segítségével egységes elvek szerint lehet kezelni a daganatos gyermekeket a diagnosztizálástól a gyógyítás minden lépésén át.

 

###ROADBLOCK1###

Dr. Kriván Gergely, Ph.D. Osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke elmodása alapján régebben a betegek töredéke gyógyult meg véglegesen, míg mára a Magyarországon évente diagnosztizált 250-300 daganatos gyermek 75-80%-át meggyógyítják.

 

 

Azért hoztuk létre a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot, mert így a rendszerszintű problémákat megkerülve, közvetlenül azoknak a munkája támogatható, akik a daganatos gyermekek gyógyításában részt vesznek.”

 

❤️ Tudtad?

A gyógyítás nagy részét az állam támogatja, de nem mindent! A teljes folyamat rengeteg pénzbe kerül, ezért a Hálózat folyamatosan gyűjti a támogatásokat, hogy a Gyermekgyógyítók segítséget kapjanak a mindennapi munkavégzésükben, a gyógyításhoz szükséges eszközök beszerzésében, szakembereik folyamatos képzésében, valamint a külföldön már bizonyított, legkorszerűbb kezelési elvek hazai meghonosítása révén.

 

Most már bizonyára tudod: ❤️ Ha a Gyermekgyógyítókat támogatod, közvetlenül a gyógyító munkát segíted.