Az Otthon

Az emberek 64 %-a saját otthonában, a jólismert bútorok között, a megszokott légkörben szeretne meghalni. A Magyar Hospice Alapítvány az otthonápolásban is segítséget nyújt. 
 
„Mindannyian tudjuk, hogy az otthon nemcsak négy falat, tárgyakat jelent, az otthon menedék. Az az ember, akinek van hová − és van kihez − hazamenni, mindenkor könnyebben viseli az élet konfliktusait, csapásait. Az otthon számomra azt is jelenti, hogy valaki meghallgat, valaki megvigasztal.”
 
Szebben, pontosabban mi sem tudnánk kifejezni, mi mindent jelent az otthon nyújtotta biztonság, az otthon melege, mint ahogyan azt Szabó Magda teszi. Mivel hiszünk az otthon biztonságában, a hospice ellátásnak is meghatározó részét képezi az olyan gondozás, amely a betegek otthonában történik. Hogy miért? Mert mind a beteg, mind a család számára méltóbb, intimebb, emberibb teret biztosít, kevesebb kiszolgáltatottságot jelent.
 
Mindenkinek joga van dönteni arról, hol szeretne meghalni.
 
 
Az otthonápolást olyan daganatos betegségben szenvedők vehetik igénybe, akik aktív onkológiai kezelésben már nem részesülnek, és kórház helyett szeretnének otthonukban maradni. A fájdalomcsillapítás és egyéb testi tünetek csökkentése mellett a betegek szakszerű ápolását, szeretetteljes gondozását végezzük el, a háziorvossal és családjukkal együttműködve. Emellett gyógytornászi és pszichológusi segítséget is biztosítunk rugalmasan, egyénre szabottan. Mindezt természetesen térítésmentesen, hálapénz nélkül.
 
 
Adója 1%-a nagy segítség számunkra, hogy a hozzánk forduló családok mindegyikének idejében tudjunk segítséget nyújtani. Ne feledje: ez az a társadalmi gondoskodás, mely Önnek egy fillérjébe sem kerül, Alapítványunk azonban minden beérkezett összeggel működésének folytonosságát biztosíthatja.

Adószámunk: 19663258-1-41, további információ: http://egyszazalek.hospicehaz.hu/
Online nyilatkozom:https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login
Letöltöm és postázom a nyilatkozatot:
 
###ROADBLOCK1###