Újra lehet elektromos kerékpárra pályázni!

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. ismét pályázati felhívást tett közzé, melynek keretében akár 10.000 db elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére lehet pályázatot benyújtani.
 
A program célja, hogy növelje a kerékpározás népszerűségét, és alternatív közlekedési lehetőséget biztosítson az emberek számára, amellyel olyan környezetvédelmi célokat kívánnak támogatni, mint a fosszilis energiahordozó felhasználás és a légszennyezettség csökkentése.

A program keretében rendelkezésre álló egy milliárd forintos keretösszeg erejéig van lehetőség pályázni pedelec kerékpár beszerzésére, 2022. április 14. és 2023. április 14. között. A korábbi pályázati feltételekkel ellentétben nem szakaszosan, ha a kijelölt időtartam alatt folyamatosan nyújthatók be a szükséges dokumentumok.
 
Ki pályázhat a támogatásra?

Csak állandó magyar lakóhellyel és magyar adóazonosító jellel rendelkező magánszemélyek vehetnek részt a programban. További fontos kitétel, hogy csak a pályázati oldalon Regisztrált kereskedők listáján szereplő üzletekben lehet kizárólag új kerékpárt vásárolni.
 
Mekkora összeg nyerhető el a pályázattal?

Az utólagos finanszírozással igénybe vehető támogatás összege függ az elektromos kerékpárra szerelt hajtási rendszertől.
 
  • Pedálszenzoros hajtás esetén a támogatás mértéke legfeljebb a bruttó eladási ár 50%-a, maximum 100 ezer forint lehet, ha a kerékpár ár nem magasabb, mint 600.000 forint.
  • Nyomatékszenzoros hajtás esetén 1.200.000 forint bruttó árnál olcsóbb elektromos kerékpárok beszerzésére lehet pályázni, az eladási ár feléig, de maximum 180.000 forintos összeg erejéig.
 
Hogyan lehet részt venni a programban?
 
A pályázat a https://elektromobilitas.humda.hu oldalon keresztül nyújtható be, amelyre belépni ügyfélkapus azonosítást követően lehet. Az érvényes pályázathoz szükséges a pályázati adatlap és a pályázói nyilatkozat, valamint a szkennelt dokumentumok feltöltése.
 
kép forrása: Pixabay
 
###ROADBLOCK1###