Eredeti Fény Zen Közösség

Bemutatkozás

 
Az Eredeti Fény Zen Templom a koreai hagyomány szerves része. A Pilis-hegységben, a Fárikúti forrás közelében terül el hat hektárnyi területen. Szellemileg Szung Szán zen mester tanítását viszi tovább, megközelítésében alkalmazkodik a nyugati kultúra igényeihez, emellett megtartja azt a lényeget, amelyet a hagyomány képvisel.
Templomunkban szerzetesek és világiak egyaránt gyakorolják a tiszta tudat elérését, és annak a mindennapi életbe történő átültetését. Sokféle gyakorlatot tartunk: a kezdők zen táborától kezdve a középhaladók és haladók intenzív elvonulásáig. Évente egy tíznapos, és egy kilencvennapos téli elvonulást is rendezünk a rövid gyakorlatokon kívül.
 
 
A meditációs eseményeken kívül számos egyéb rendezvénynek adunk otthont: vendégcsoportok jelenléte, házassági, fogadalomtételi, valamint megemlékező szertartások, Buddha születésnapi ünnepség, Dharma beszédek, illetve alapító tanítónk, Szung Szán zen mester Nirvánába térésének évfordulója. 
 
Templomunk profit-orientált tevékenységet nem folytat. Teljes figyelmünket külső és belső kertünknek szenteljük, a külsőben zöldséget és gyümölcsöt, a bensőben egy tisztább lelket nevelünk napról napra.
Hagyományunkhoz híven, minden lénynek segítő, mindennapi szellemi és fizikai munkát végzünk.
 

Pénzügyi forrásainkat adományokból és önköltségből kapjuk. 
Adományainkat a templom fejlesztésére, fenntartására, a közösség építésére és minél több, minőségibb gyakorlási lehetőség biztosítására fordítjuk. Az önköltség mindennapi kiadásaink fedezésére elég.
 
Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzetben nagyon fontos a belső, lelki stabilitás, tisztánlátás és helyes helyzetfelismerés, valamint az ebből származó helyes cselekvőképesség.
A fenti elgondolásra alapozva szeretnénk bővíteni templomunkat.
 
 

Mire gyűjtünk?

 
Jelenlegi fő projektünk, hogy egy nagy zen termet szeretnénk építeni, amellyel lehetőség nyílik arra, hogy gyakorlóink mélyítsék gyakorlatukat, illetve hosszabb elvonulásokat is teljesítsenek az év során.
A nagy zen terem megépülése azért is fontos számunkra, mert így többeket tudunk megvendégelni templomunkban nyilvános dharma- beszédek és gyakorló események alkalmával.
Így biztosítva azt, hogy a tan minél több ember javára válik és a gyakorlat által minél többeknek segítséget nyújt ezekben az időkben.
 
 
Minden adományt hálával fogadunk. Az Ön segítségét is köszönjük!
 
Weboldal:
www.templom-ter.hu
www.eredetifeny.hu
 
 
###ROADBLOCK1###