Megjelent a NAV által kiadott 2016-os kizárt civil szervezetek lista! Nézze meg, hogy idén kiknek ne ajánlja fel az adó 1%-át!
 
A NAV minden év január elején közzé teszi, azon szerevetek listáját, amelyeket valamilyen okból kizártak az 1%-os jogosultságból. A listán a kizárt civil szervezetek neve, adószáma és székhelye szerepel.
 
 
Azokat a szervezeteket is kizárhatja a NAV, amelyek korábban regisztráltak az adóhatóságnál. A kizárás évében a kedvezményezett nem jogosult az szja 1%-os felajánlásokra, és a regisztrációs listában sem szerepelhet. A regisztrációs kötelezettségről itt olvashat bővebben, a 2016-os regisztrált kedvezményezettek listáját pedig itt találja.
 
Az adóhatóság nyilvántartásában azok a szervezetek szerepelnek, amelyeket a NAV a Szf. tv. 6/C. § (3) bekezdésében foglaltak alapján, a 2015. december 31-ig jogerőre emelkedett határozatában az alábbi okokból zárt ki a 2016. rendelkező évben tett, szja 1%-os felajánlásokból történő részesedésből:
 
  • A kedvezményezett nem küldte meg az állami adó- és vámhatósághoz a részére átutalt szja 1%-os összeg felhasználására vonatkozó adatokat tartalmazó (09-13KOZ számú) elektronikus közlemény(eke)t.
  • A kedvezményezett a közleményében számszaki hibás adatokat közölt, vagy nem az elszámolandó összeget szerepeltette, és az állami adó- és vámhatóság által az adatok javítására kitűzött határidőt elmulasztotta.
  • Az állami adó- és vámhatóság az átutalt szja 1%-os összeg közcélú tevékenységnek megfelelő felhasználásának az ellenőrzése során megállapította, hogy a kedvezményezett a közleményében valótlan adatot közölt.
 
A közzétett listát az adóhatóság folyamatosan frissíti.
 
A listát itt találja: xlspdf.
 
Szerző
Ivanyos Judit