Már csak

nap

óra

perc

mp

-ig
nyilatkozhat adója 1+1 %-áról!máj 31

Közhasznú jogállás megújítása

Civileknek

Május 31-ig kell a civil szervezeteknek közhasznú jogállásukat megújítani. Amennyiben szükséges, a létesítő okirat módosításával. Ezt egy papírlap kitöltésével, a székely szerinti törvényszéknél kell megtenniük.
máj 31

Szja 1% - beszámoló elküldése

Civileknek

Ugyancsak május 31-ig kell elküldeni az adóhatóság felé szja 1% - beszámolót a 2015-ben kiutalt, és ez alapján 2016-ban felhasznált összegről. A beszámolóban a támogatás esetleges tartalékolásának tényét, célját, legfeljebb 2 éves időtartamát és összegét is fel kell tüntetni. Ehhez a 15KOZ nyomtatvány kitöltése szükséges. Elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül tehetik ezt meg.
máj 31

Közhasznú szervezetkénti nyilvántartás kérvényezése

Civileknek

Szintén május 31-ig tudják azok a civil szerveztek kérvényezni közhasznú szervezetkénti nyilvántartásukat, akiket 2015. január 1. előtt minősítettek közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú szervezetnek. Az érintett szervezetek 2017. május 31-ig kérvényezhetnek változásbejegyzési eljárást a nyilvántartó törvényszék előtt, valamint letétbe kell helyezniük az Országos Bírósági Hivatalnál a 2015. és 2016. évi beszámolóikat is.
máj 31

Közhasznúsági beszámoló és melléklet letétbe helyezése, közzététele

Civileknek

Május végéig kell a közhasznúsági beszámolót és a mellékletet letétbe helyezni, és papír alapon vagy elektronikus úton benyújtani az Országos Bírósági Hivatalhoz. Amennyiben a szervezet saját honlappal rendelkezik, a beszámolót és a közhasznúsági mellékletet azon is – legalább 2 évig – elérhetővé kell tenni.
szept 15

Az egyházak és költségvetési előirányzat tájékoztatása az 1%-os összegről

Egyházaknak

A NAV szeptember 15-éig az internetes honlapján tájékoztatást tesz közzé az egyházakat és a költségvetési előirányzatot megillető 1%-os összegekről. 
szept 30

Regisztráció, ha 2018-ban szeretne részesülni az 1%-os adományokból

Civileknek

Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek még eddig nem regisztráltak, de 2018-ban részesülni szeretnének az 1%-os adományokból 2017. szeptember 30-ig kell elküldeniük a regisztrációs kérelmet az adóhatósághoz a 17EGYREG nyomtatványon. Továbbá igazolni kell a kedvezményezetté válás Szftv-ben meghatározott, 1. pontban ismertetett feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat.
szept 30

Az 1%-os adományokból befolyt összeg átutalása a civil szervezetknek

Civileknek

Szeptember 30-ig utalja át a NAV a kedvezményezett civil szervezetek részére az 1%-os felajánlások összegét.
szept 30

A felajánlók adatainak kikérése a NAV-tól

Civileknek

 Minden civil szervezet kikérheti azoknak az adatait (név, e-mail cím, postai cím), akik az adott évben felajánlották a szervezet részére adójuk 1%-át. Fontos, hogy a NAV nem küldi meg automatikusan a civil szervezet részére a felajánlók adatait, hanem ezt külön, írásban kell kérvényeznie a szervezetnek az adóhatóságnál szeptember 30-ig.