Bemutatkozás


A Kiskunmajsai Tenisz Klub 1996-ban alakult meg. Jelenlegi taglétszáma 63 fő. Tagjai között minden korosztály - fiatalok, idősek - nők, férfiak egyaránt megtalálhatók.
Az ifjúság számára külön tagozatot hoztak létre, a jelenlegi létszáma: 23 fő.
Évente  megszervezésre kerül a hagyományos tenisztábor képzett, gyakorlott oktatók vezetésével. Népszerűsége töretlen a városban élő gyermekek és fiatalok számára. A tábor elősegíti a fiatalok szabadidejének hasznos, sportolással való eltöltését, egyúttal felhívja a figyelmet a sport, az egészséges életmód fontosságára.
Tagok számára minden évben megrendezésre kerül a hagyományos tavaszi, nyári, őszi bajnokság,  egyéni, páros, vegyes páros, junior és csapatbajnokságok formájában.
A Kiskunmajsai Tenisz Klub több évre visszatekintő múlttal rendelkezik nemzetközi tenisz kapcsolatok ápolásában. A kisváros testvérvárosainak tenisz klubjaival szerveznek minden évben egy találkozót Majsa Kupa néven.
A klub együttműködési szerződést kötött  a helyi Kiskunmajsai Dózsa György Gimnázium és Szakközépiskolával és a Kiskunmajsai  Arany János  Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménnyel. Ennek  lényege  a klub támogatja a tanulók tanórai és tanórán kívüli  szervezett formában történő teniszezését, valamint ingyenes pálya, teniszütő, és labdahasználatot biztosít. Ezt a megállapodást megerősítette, keretbe foglalta  a Magyar Teniszszövetséggel és a KLIK Kiskunmajsai Tankerületével megkötött 3 oldalú megállapodás.
Az együttműködési szerződés vonatkozik a testnevelési órák lebonyolítására ill. a délutáni gyakorlásra is igény szerint.
Megvalósították a honlapot, melyet folyamatosan frissítenek. Lehetőség van internetes pályafoglalásra kiterjesztve így a teniszezés lehetőségét Kiskunmajsa teljes lakosságára, valamint az ide látogató turisták számára.

A klub szabadidő hasznos eltöltéséhez kínál színvonalas foglalkozás szervezeti formáját. Ez a konkrét tevékenység folyamatosan bővül egyéb tevékenységek, feladatok, programok megvalósításával. Az elmúlt években látható jelei mutatkoznak a tudatos társadalmi szerepvállalásnak. Felerősödtek azokat a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy előremozdítsák a szabadidős tevékenységeken keresztül a családi élet szerepének erősítését, a generációk együvé tartozásának hangsúlyozását, közösségi szerepvállalást, önkéntességet. (több család több generációval képviselteti magát a tagság körében). Fontos közvetett cél a generációk közötti együttműködés és kapcsolat, a társadalmi összetartás erősítése, a közösségi integráció, mely erősíti a civil társadalmi életet.

A szervezet élő kapcsolatot ápol a városban működő állami és egyéb intézményekkel, pl. a helyi általános iskolákkal, középiskolával stb. 

A szervezet eddig két évben sikeresen pályázott Nemzeti Együttműködés Alap támogatására működési és szakmai programok megvalósítására.