Lépésről-lépésre: az 1% felajánlása ügyfélkapun keresztül

Lépésről-lépésre. Segítünk! Az ember meglátja a felületet, meglátja, mennyi kitöltendő mező van és inkább gyorsan bezárja az oldalt, inkább ne is lássa. Pedig az egész nem is olyan bonyolult. Nyissa meg szervezetkeresőnket és nézzük meg pontról pontra, mit hová kell beírni, hogy célbaérjen az 1%!
 
Ön is ódzkodik az adóügyektől? Végre rászánta magát, hogy legalább rápillantson tervezetére, mielőtt automatikusan bevallássá válik, megkönnyebbülve konstatálja, hogy nincs tartozása, fellélegzik, rácsap a beküldés gombra, majd...majd bezárja az ügyfélkaput, "majd holnap vagy valamikor foglalkozom az 1%-kal" felkiáltással.
 
###ROADBLOCK1###
 
Ismerős szituáció, ugye? Sokan vagyunk ezzel így. A cikk szerzője éppen április 29-én este döntött majdnem úgy, hogy bezárja a fránya ablakot és majd foglalkozik vele máskor, mert a megnyitott 1%+1% felületről olyan nyomasztóan nézett vissza rá a sok kitöltetlen mező. Aztán inkább fogta magát, készített pár képet, és leírta lépésről-lépésre, mit is kell csinálni, hol és hogyan találja meg az ember az adatokat a felajánláshoz.
 
 
Itt töltse ki értelemszerűen: az adóazonosító jele automatikusan ott lesz, ahhoz ne nyúljon. Ha szeretné, hogy a szervezet tudjon arról, öntől érkezett az összeg, akkor a jelölőnégyzetbe tegyen pipát. A címhez a bejelentett lakcímét írja.
 
 
Nos, itt jön a kicsit trükkösebb rész. Én úgy vágtam neki a  dolognak, hogy tudtam, hogy
állatmenhelynek szeretném ajánlani az 1%-ot, de nem tudtam, melyiknek. Kiválasztottam a  kereső megjelenítése opciót. Ekkor szembetaláltam magam ezzel:
 
Törzsszám. Törzsszámot kérnek én meg csak hápogtam, minek kell törzsszám ahhoz, hogy felajánljak. Nem sokkal később rájöttem, a felajánláshoz NEM KELL a törzsszám, csak esetleg akkor, ha törzzsám alapján akarok megtalálni szervezetet (például azért, mert teljesen biztos akarok lenni abban, hogy annak a  cégnek ajánlom fel az 1%-ot, amelyiknek akarom, és nem egy olyannak, aminek hasonló a neve)
 
Keresőnkből kiválasztottam egy macskamenhelyet, aminek be is írtam az adószámát, valamint a szervezet nevét. Fontos, hogy a pontos nevet írja, jobb, ha átmásolja! Ha ön előtt nyitva van honlapunk szervezetkeresője és az EGYSZA lap nyitva, egészen biztosan nem ronthat el semmit.
 
 
Itt olvashat arról is, mik azok a technikai számok és arról, milyen egyházaknak tudja felajánlani egy százalékát, és miért ajánlja fel akkor is, ha ön nem tartja magát vallásosnak.