Bemutatkozás


Alapítványunk "Tegyél Jót! Ülj mellém!" programjával az állami gondozásban élő gyermekek társadalmi helyzetének javítását tűzte ki célul. Önkéntes családok bevonásával vidéki és budapesti gyermekotthonokba látogatunk el, valamint különböző programokat szervezünk az otthonok lakóinak országszerte.

 

Célunk, hogy sokszínű önkéntes csapatunk és szakembereink segítségével lehetőséget, jövőképet és kapaszkodókat adjunk a gyerekeknek, akik a rendszeres, személyes kapcsolódások, meghitt beszélgetések és konkrét támogatás hatására képessé válhatnak arra, hogy kitörjenek marginalizálódott helyzetükből.

 

Alapítványunk emellett adományokat gyűjt és szervez állami gondozásban élő gyermekek és fiatalok, valamint rászoruló családok részére. Az elmúlt években számos programot szerveztünk az állami gondozásban élő gyerekek számára. Az otthonokban tartott élménynapok mellett rendszeresen kirándulásokat, külsős programokat is biztosítunk a gyerekeknek, akik ennek köszönhetően olyan helyekre juthattak el, ahol korábban még sosem jártak: városnéző programokon kiállításokon, sport- és zenei programokon vehettek részt több városban, többek közt Budapesten és Bécsben is, ami a vidéki gyerekek számára óriási élmény volt.

 

Az egyéni eredmények tekintetében a "Tegyél jót! Ülj mellém!" programnak köszönhetően a gyerekek számos szakmát és foglalkozást felfedezhettek, olyan élettörténeteket ismerhettek meg önkénteseink tapasztalatain keresztül, amelyekre követendő mintaként tekinthetnek. A program kezdete óta több gyereknek sikerült olyan célokat felállítania, amiért már el is kezdtek küzdeni, így többen már felvételt is nyertek olyan középiskolákba, ahol a megcélzott szakmát tanulhatják, többek kezdtek komoly erőfeszítéseket tenni a továbbtanulás érdekében, míg mások elkezdhették kibontakoztatni zenei- és sporttehetségüket.

 

 

 

Mire gyűjtünk?


Az 1%-os felajánlások segítenek bennünket abban, hogy eljussunk az állami gondoskodásban élő gyerekekhez, illetve őket és a hátrányos helyzetű családokat autóba/buszra/vonatba ültethessük és elvigyük a különféle élményprogramokra. A kulturális és sportrendezvények, koncertek, kreatív programok, nyaralások, városnézések kinyitják a világot azok számára, akiknek a kerítésen vagy a falu határán túli világ másként elérhetetlen lenne. Ha látják, hogy a világ izgalmas és szép, ők is vágynak rá, hogy megismerhessék, lesz motivációjuk arra, hogy kitörjenek saját hátrányos élethethelyzetükből. 

 

Hála a támogatóknak hétről-hétre sok ruha, bútor, játék felajánlás érkezik hozzánk, amit mind-mind eljuttatunk azoknak, akiknek szüksége van rá. A gyerekek és az adományok szállítására szeretnénk egy kisbuszt venni Alapítványunk számára, amit Teo-nak neveznénk el ("Tegyél Jót" busz), és sok-sok jót tennénk vele. Természetesen használt, de még jó állapotú járgányra gondoltunk, amely értéke 1,5-2,5 millió forint között van. 


Kérünk Titeket, segítsetek összeadni Teo-ra, hogy segíthessünk!

 

 


Képgaléria

Videó