Már csak

nap

óra

perc

mp

-ig
nyilatkozhat adója 1+1 %-áról!ápr 30

szja-bevallás alóli mentesítés külföldi illetőségű magánszemélyeknek

Adófizetőknek

 Külföldi illetőségű magánszemély nyilatkozata az szja-bevallás alóli mentesítéshez (17NYK) április 30-ig adhatók le.
 
ápr 30

Értesítés a visszatérítendő vagy befizetendő adó összegéről

Adófizetőknek

 A NAV értesítést küld a befizetendő vagy visszaigényelhető adó összegéről azoknak az Ügyfélkapuval rendelkező adózóknak, akik bevallási tervezetüket nem javították, vagy nem egészítették ki.
 
Az adóhatóság postán küld értesítést azoknak az Ügyfélkapuval nem rendelkező magánszemélyeknek is, akiknek visszatérítendő vagy befizetendő adójuk keletkezett, és március 19-ig nem kértek papíralapú bevallási tervezetet, vagy másképp nem tettek adóbevallást.
 
máj 22

Az szja-bevallás végső határideje

Adófizetőknek

A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 22.
 
2018-ben a NAV készíti el az adófizetők szja-bevallását. A NAV bevallás tervezetet március 15-ig teszi közzé. Amennyiben a magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval a tervezetet megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon. Amennyiben egyetért a tervezettel, nincs semmi dolga, az adóhatóság május 22-ig véglegesíti bevallását.
 
Ha Ön nem ért egyet az adóbevallási tervezetben feltüntetett adatokkal, május 22-ig kijavíthatja, illetve kiegészítheti az erre a célra kialakított elektronikus felületen vagy 17SZJA jelű bevallás postai vagy ügyfélszolgálaton való benyújtásával. 
máj 22

1+1 százalék felajánlása

Adófizetőknek

Május 22-ig lehet rendelkezni az adó 1+1% felajánlásáról. Ezt megteheti az szja-bevalással együtt, illetve külön is. Rendelkezni a NAV új online felületén, vagy az szja-bevallás (EGYSZA) lapján, illetve a célra rendszeresített 17EGYSZA nyomtatványon lehet.
 
Az idei évben is egy regisztrált civil szervezet és egy technikai számmal rendelkező egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére rendelkezhet adója 1+1%-áról.
 
máj 22

Egyéni vállalkozók szja bevallása (ha tevékenységét szünetelteti vagy az megszűnt)

Adófizetőknek

Ha egyéni vállalkozó, de tevékenységét szünetelteti vagy tevékenysége már megszűnt, május 22-éig adhatja le bevallását, melyben rendelkezhet adójának 1%-áról is. Ehhez a 17SZJA adatlap kitöltése szükséges. 
máj 22

A személyi jövedelemadó befizetésének határideje

Adófizetőknek

Május 22-ig fizetheti meg az szja-bevallásban megállapított személyi jövedelemadóját. 
 
A NAV pedig a visszaigényléshez szükséges adatok beérkezésétől számított 30 napon belül utalja ki a magánszemélyeknek visszatérítendő adót.
máj 22

A NAV véglegesíti az általa készített szja-tervezeteket

Adófizetőknek

2018-ban a NAV elkészíti az adófizetők nagy része helyett az szja-bevallást (eSZJA). Ha Ön jogosult az eSZJA-ra és rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, a tervezetet március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon.
 
Ha egyetért a tervezettel, akkor nem kell a továbbiakban tennie semmit. Ebben az esetben a NAV által elkészített tervezet lesz az Ön hivatalos adóbevallása. Ha nem ért egyet, akkor a bevallást módosíthatja május 22-ig: Ügyfélkapu regisztrációval az online felületen, vagy postán kapott tervezet esetében pedig a 17SZJA jelű bevallás benyújtásával.
szept 30

Regisztráció, ha 2019-ben szeretne részesülni az 1%-os adományokból

Civileknek

Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek még eddig nem regisztráltak, de 2019-ben részesülni szeretnének az 1%-os adományokból 2018. szeptember 30-ig kell elküldeniük a regisztrációs kérelmet az adóhatósághoz a 18EGYREG nyomtatványon. Továbbá igazolni kell a kedvezményezetté válás Szftv-ben meghatározott, 1. pontban ismertetett feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat.