Bemutatkozás


A Tan Kapuja Buddhista Alapítványt A Tan Kapuja Buddhista Egyház alapította 1995-ben.
 
Az alapítvány célja a buddhizmus eszméjének, tanainak magyarországi meghonosítása, a magyarországi buddhista közösségek és intézmények támogatása, kiemelten kezelve A Tan Kapuja Buddhista Főiskola működési feltételeinek javítását, ösztöndíjak alapítását, ösztöndíjak cseréjének megszervezését, tanulmányok és kutatások támogatását, kiadványok megjelentetését és információs bázis kialakítását.
 
Az alapítvány a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, tudományos tevékenységek, kutatás, kulturális tevékenységek területén igyekszik támogatást nyújtani az alapítvány célja szerinti iskola vagy kollégium, kutató- vagy kulturális intézet számára.
A támogatás pályázat útján, vagy kérelemre pályázat nélkül, kuratóriumi döntéssel ítélhető oda, a támogatásban a céloknak megfelelő oktatási intézmények vagy magánszemélyek vehetnek részt.
Működésének majd harminc éve során az alapítvány számtalan értékes projektet és egyedi kutatást, tanulmányutat támogatott, elsősorban A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és az ELTE buddhizmussal, Kelet-kutatással és a buddhizmus szent nyelveivel foglalkozó hallgatói megsegítésére, tanulmányok, könyvek és hangzóanyagok megjelentetésére.
 
 
A Tan Kapuja Buddhista Alapítvány adószáma: 18038251-1-43
 
Az Alapítvány bankszámláját a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél vezeti.
Számlaszáma: 10403181-31810544-00000000
 
Köszönjük, ha adója 1%-ának felajánlásával A Tan Kapuja Buddhista Alapítvány törekvéseit és munkáját támogatja!
 
Felajánlás esetén szíves figyelmébe ajánljuk A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai számát: 0255