Bemutatkozás


Az alapítvány célja a hazai rádiógyártó ipari örökség közkincsé tétele, rádióműsor vevő készülék gyűjtése, restaurálása és bemutatása útján. Az alapítvány a hazai rádiógyártó ipar kiadványainak gyűjtésével és bemutatásával hozzájárul a rádiógyártó ipari múlt megőrzéséhez. Az alapítvány hozzájárul az alapítói és más szervezetek, intézmények közös örökségének ápolásához, valamint a múlt feldolgozásához és közös célú hasznosításához.

Az alapítvány elősegíti és támogatja a kulturális, valamint a kulturális örökség megóvására irányuló, azt elősegítő tevékenységet kiadványokat, ismeretterjesztő- és szakanyagokat adhat ki és terjeszthet, együttműködik minden olyan szervezettel, amelyek célkitűzései azonosak az alapítvány céljaival és működésük a hatályos magyar jogszabályoknak megfelel felkutatja a támogatókat és új eszközöket, berendezéseket vásárol

Az alapítvány a 2011. évi CLXXV. törvény figyelembevételével az alábbi közhasznú tevékenységeket folytatja a közfeladatok teljesítésére vonatkozó jogszabályhelyek meghatározásával:

a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 121. § a) pontja alapján: a közösségi kulturális hagyományok és értékek ápolása 

A közfeladat végzésének a módja: kiállítások szervezése, rendezvények szervezése, pályázatok írása.

Mire gyűjtünk?


Az 1%-ból befolyt összeget kizárólag a kiállító helyiség rekonstrukciójára és a kiállítás anyagának a bővítésére, a hazai rádiózás és a híradástechnikai ipar készülékeinek, továbbá írott anyagainak az összegyűjtésére és a látogatók tájékoztatására fogjuk fordítani. Ezen dokumnetumok szakszerű dokumnetálása. Ehhez szükséges technikai eszközök beszerzésére.


Mire használtuk fel?


A beszerzés még nem történt meg.


Képgaléria