Már csak

nap

óra

perc

mp

-ig
nyilatkozhat adója 1+1 %-áról!máj 22

Az szja-bevallás végső határideje

Adófizetőknek

A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 22.
 
2018-ben a NAV készíti el az adófizetők szja-bevallását. A NAV bevallás tervezetet március 15-ig teszi közzé. Amennyiben a magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval a tervezetet megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon. Amennyiben egyetért a tervezettel, nincs semmi dolga, az adóhatóság május 22-ig véglegesíti bevallását.
 
Ha Ön nem ért egyet az adóbevallási tervezetben feltüntetett adatokkal, május 22-ig kijavíthatja, illetve kiegészítheti az erre a célra kialakított elektronikus felületen vagy 17SZJA jelű bevallás postai vagy ügyfélszolgálaton való benyújtásával. 
máj 22

1+1 százalék felajánlása

Adófizetőknek

Május 22-ig lehet rendelkezni az adó 1+1% felajánlásáról. Ezt megteheti az szja-bevalással együtt, illetve külön is. Rendelkezni a NAV új online felületén, vagy az szja-bevallás (EGYSZA) lapján, illetve a célra rendszeresített 17EGYSZA nyomtatványon lehet.
 
Az idei évben is egy regisztrált civil szervezet és egy technikai számmal rendelkező egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére rendelkezhet adója 1+1%-áról.
 
máj 22

Egyéni vállalkozók szja bevallása (ha tevékenységét szünetelteti vagy az megszűnt)

Adófizetőknek

Ha egyéni vállalkozó, de tevékenységét szünetelteti vagy tevékenysége már megszűnt, május 22-éig adhatja le bevallását, melyben rendelkezhet adójának 1%-áról is. Ehhez a 17SZJA adatlap kitöltése szükséges. 
máj 22

A személyi jövedelemadó befizetésének határideje

Adófizetőknek

Május 22-ig fizetheti meg az szja-bevallásban megállapított személyi jövedelemadóját. 
 
A NAV pedig a visszaigényléshez szükséges adatok beérkezésétől számított 30 napon belül utalja ki a magánszemélyeknek visszatérítendő adót.
máj 22

A NAV véglegesíti az általa készített szja-tervezeteket

Adófizetőknek

2018-ban a NAV elkészíti az adófizetők nagy része helyett az szja-bevallást (eSZJA). Ha Ön jogosult az eSZJA-ra és rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, a tervezetet március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon.
 
Ha egyetért a tervezettel, akkor nem kell a továbbiakban tennie semmit. Ebben az esetben a NAV által elkészített tervezet lesz az Ön hivatalos adóbevallása. Ha nem ért egyet, akkor a bevallást módosíthatja május 22-ig: Ügyfélkapu regisztrációval az online felületen, vagy postán kapott tervezet esetében pedig a 17SZJA jelű bevallás benyújtásával.
szept 30

Regisztráció, ha 2019-ben szeretne részesülni az 1%-os adományokból

Civileknek

Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek még eddig nem regisztráltak, de 2019-ben részesülni szeretnének az 1%-os adományokból 2018. szeptember 30-ig kell elküldeniük a regisztrációs kérelmet az adóhatósághoz a 18EGYREG nyomtatványon. Továbbá igazolni kell a kedvezményezetté válás Szftv-ben meghatározott, 1. pontban ismertetett feltételeit, valamint bejelenteni a kiutaláshoz szükséges adatokat.