Már csak

nap

óra

perc

mp

-ig
nyilatkozhat adója 1+1 %-áról!márc 31

Kamarai hozzájárulás 2023. évi megfizetése

Adófizetőknek

 Az évi 5.000 Ft-os kamarai hozzájárulást 2022. január 1-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni, nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, de a korábbiaknak megfelelően a beszedett összeg 90%-a a székhelye szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamarát illeti meg.
 
 
A hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlájára kell utalni, a közlemény rovatban a vállalkozás 11 számjegyű adószámát feltüntetve.
 
Amennyiben a vállalkozásnak a 2021. december 31. napját megelőző időszakra vonatkozóan hátraléka van, azt változatlanul területi kamara felé kell megfizetni.
 
 
Kire vonatkozik?
Vállalkozások
márc 31

Adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére a 2022. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről

Adófizetőknek

 A 22K102 jelű nyomtatvány kitöltésével az Art. szerinti adózó adatot szolgáltat a NAV részére a kisadózó vállalkozás nevéről, címéről, adószámáról és a kisadózó vállalkozás részére a naptári évben juttatott, a kisadózó vállalkozás bevételének minősülő 1 millió forintot meghaladó összegről.
 
Az adatszolgáltatást előíró Katv. hatályon kívül helyezése miatt nem teljes évre kell benyújtani, csak 2022. augusztus 31-ig terjedő időszakra, utoljára a 2022. adóévre vonatkozóan.
 
Kire vonatkozik?
Art. szerinti adózók (ideértve a társasházat, de ide nem értve az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemélyt és a kisadózók tételes adójának alanyát)
máj 22

Bevallás a 2022. évre a személyi jövedelemadóról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, a szociális hozzájárulási adóról, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről

Adófizetőknek

Az személyi jövedelemadó bevallás benyújtási- és befizetési határideje, amely 22SZJa nyomtatványon tehető meg. Ezzel párhuzamosan a 1+1%-os felajánlásról is rendelkezni kell.
 
Kikre vonatkozik?
Magánszemélyek
Áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek
Őstermelők
Egyéni vállalkozók