Már csak

nap

óra

perc

mp

-ig
nyilatkozhat adója 1+1 %-áról!



ápr 30

szja-bevallás alóli mentesítés külföldi illetőségű magánszemélyeknek

Adófizetőknek

 Külföldi illetőségű magánszemély nyilatkozata az szja-bevallás alóli mentesítéshez (18NYK) április 30-ig adhatók le.
 
ápr 30

Értesítés a visszatérítendő vagy befizetendő adó összegéről

Adófizetőknek

 A NAV értesítést küld a befizetendő vagy visszaigényelhető adó összegéről azoknak az Ügyfélkapuval rendelkező adózóknak, akik bevallási tervezetüket nem javították, vagy nem egészítették ki.
 
Az adóhatóság postán küld értesítést azoknak az Ügyfélkapuval nem rendelkező magánszemélyeknek is, akiknek visszatérítendő vagy befizetendő adójuk keletkezett, és március 18-ig nem kértek papíralapú bevallási tervezetet, vagy másképp nem tettek adóbevallást.
 
máj 20

Az szja-bevallás végső határideje

Adófizetőknek

A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 20.
 
2019-ben is a NAV készíti el az adófizetők szja-bevallását. A NAV bevallás tervezetet március 15-ig teszi közzé. Amennyiben a magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval a tervezetet megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon. Amennyiben egyetért a tervezettel, nincs semmi dolga, az adóhatóság május 20-ig véglegesíti bevallását.
 
Ha Ön nem ért egyet az adóbevallási tervezetben feltüntetett adatokkal, május 20-ig kijavíthatja, illetve kiegészítheti az erre a célra kialakított elektronikus felületen vagy 18SZJA jelű bevallás postai vagy ügyfélszolgálaton való benyújtásával. 
máj 20

1+1 százalék felajánlása

Adófizetőknek

Május 20-ig lehet rendelkezni az adó 1+1% felajánlásáról. Ezt megteheti az szja-bevalással együtt, illetve külön is. Rendelkezni a NAV új online felületén, vagy az szja-bevallás (EGYSZA) lapján, illetve a célra rendszeresített 18EGYSZA nyomtatványon lehet.
 
Az idei évben is egy regisztrált civil szervezet és egy technikai számmal rendelkező egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére rendelkezhet adója 1+1%-áról.
 
máj 20

A személyi jövedelemadó befizetésének határideje

Adófizetőknek

Május 20-ig fizetheti meg az szja-bevallásban megállapított személyi jövedelemadóját. 
 
A NAV pedig a visszaigényléshez szükséges adatok beérkezésétől számított 30 napon belül utalja ki a magánszemélyeknek visszatérítendő adót.
máj 20

A NAV véglegesíti az általa készített szja-tervezeteket

Adófizetőknek

2019-ban a NAV elkészíti az adófizetők nagy része helyett az szja-bevallást (eSZJA). Ha Ön jogosult az eSZJA-ra és rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, a tervezetet március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető weboldalon.
 
Ha egyetért a tervezettel, akkor nem kell a továbbiakban tennie semmit. Ebben az esetben a NAV által elkészített tervezet lesz az Ön hivatalos adóbevallása. Ha nem ért egyet, akkor a bevallást módosíthatja május 20-ig: Ügyfélkapu regisztrációval az online felületen, vagy postán kapott tervezet esetében pedig a 18SZJA jelű bevallás benyújtásával.