Már csak

nap

óra

perc

mp

-ig
nyilatkozhat adója 1+1 %-áról!ápr 22

Bevallás a 2024. évben kötelezetté váló adózók innovációs járulékelőlegéről

Adófizetőknek

Az adóév I. negyedévre vonatkozó innovációs járulékelőleg bevallást a 2449 jelű nyomtatványon elektronikusan kell benyújtani.
Mentesek a járulék fizetésének kötelezettsége alól többek között a Kkv. tv. szerint mikro-, vagy kisvállalkozásnak minősülő gazdasági társaságok és a a közhasznú nonprofit gazdasági társaságok is.
 
Kikre vonatkozik?
a belföldi székhelyű, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Szt.) hatálya alá tartozó gazdasági társaságok
a külföldi székhelyű vállalkozásnak a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) szerinti telephelyek (ideértve a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepét is)
ápr 22

Környezetvédelmi termékdíj és a gépjármű termékdíjátalány 2024. évi bevallása

Adófizetőknek

A környezetvédelmi termékdíjat a termékdíjköteles termék forgalomba hozatala, saját célú felhasználása vagy készletre vétele esetén kell fizetni.
 
A fizetési határidő a 3. negyedév kivételével (a 3. negyedévre vonatkozó fizetési határidő a tárgyév december 20. napja) megegyezik a bevallás benyújtásának határidejével, amely a tárgynegyedévet követő hónap 20. napja.
 
Kikre vonatkozik?
Azokra a kötelezettekre, akik elsőként belföldi forgalomba hoztak, saját célra felhasználtak vagy készletre vettek termékdíjköteles termékeket.a
ápr 22

Bevallás a népegészségügyi termékadóról 2024. év

Adófizetőknek

Népegészségügyi termékadót a Neta tv. 1. mellékletében meghatározott üdítőital, energiaital, előre csomagolt cukrozott készítmény, ropogtatnivaló (snack), ételízesítő, ízesített sör, alkoholos frissítő, gyümölcsíz, csemege, előre csomagolt édes és sós tészta után kell fizetni.
 
A bevallást a 24NETA jelű adatlapon lehet benyújtani.
 
Kikre vonatkozik?
az adóköteles terméket belföldön első alkalommal értékesítő személyek, szervezetek
az adóköteles terméket beszerző személyek, szervezetek
ápr 30

A NAV továbbítja az adózók által igényelt papíralapú adóbevallási tervezeteket

Adófizetőknek

Az adózók által 2024. március 18-ig igényelt papíralapú bevallás-tervezeteket a NAV 2024. április 30-ig küldi ki.
 
Kikre vonatkozik?
Magánszemélyek
Mezőgazdasági őstermelők
Áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek
Egyéni vállalkozók
ápr 30

Nyilatkozat külföldi illetőségű magánszemély személyijövedelemadó-bevallás alóli mentesítéséhez a 2023. évre

Adófizetőknek

A külföldi illetőségű magánszemélyek a 23NYK jelű, angol nyelven is elérhető formanyomtatvány benyújtásával nyilatkozhatnak arról, hogy 2023-ban Magyarországon adókötelezettség nem terhelte őket.
 
A nyilatkozat benyújtásával, amennyiben esetlegesen a NAV elkészítette számukra az adóbevallás-tervezetet, az - az adózó javítása nélkül - nem válik bevallássá.
 
Kikre vonatkozik?
Külföldi illetőségű magánszemélyek
máj 21

Bevallás a 2023. évre a személyi jövedelemadóról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, a szociális hozzájárulási adóról, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről

Adófizetőknek

Az személyi jövedelemadó bevallás benyújtási- és befizetési határideje, amely 23SZJA nyomtatványon tehető meg. Ezzel párhuzamosan a 1+1%-os felajánlásról is eddig kell rendelkezni.
 
Kikre vonatkozik?
Magánszemélyek
Áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek
Őstermelők
Egyéni vállalkozók
máj 21

Szja 1+1%-os rendelkezés 2024-ben

Adófizetőknek

Az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékát egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, - ami idén a Nemzeti Tehetség Program - lehet felajánlani. A rendelkezésre a 23EGYSZA nyomatvány szolgál.
 
Kikre vonatkozik?
Magánszemélyek