Bemutatkozás


Egyesületünk azért alakult meg, hogy segítsünk az utcán élő cicakolóniák ivartalanításában Debrecen és Hajdú-Bihar megye lakosságának. A kóbor állatok kölykei is az utcára születnek, ahol megtámadhatják őket, balesetet szenvedhetnek. Számos egyéb veszélytől óvhatjuk meg ivartalanítással ezeket az állatokat. Céljainkról bővebben az Alapszabályunkban olvashatnak.

 

Mire gyűjtünk?


Pénzadomány:

A pénzbeli adományokat elsődlegesen kóbor macskák ivartalanítására fordítjuk. Finanszírozzuk a szelídebb kóbor egyedek oltási programját, mely tartalmazza az alapvető macskabetegségek (panleucopenia, calici, herpesz, chlamydia és leukózis) és a veszettség elleni oltást. Az általunk támogatott állományokban lévő állatokat betegség esetén kezeltetjük.

Bankszámlaszámunk:    12052705-01397637-00100001

(IBAN: HU56 1205 2705 0139 7637 0010 0001 SWIFT kód : UBRTHUHB Raiffeisen Bank Zrt. 1054 Budapest Akadémia u. 6.). 

 

Tárgyi adomány:

A tárgyi adományokat az utcán élő állatok etetőinek igény alapján osztjuk szét. Amire szükségünk lehet:

  • macskaeledelek (konzerv, száraz eledel)
  • immunerősítők
  • féreghajtók, spot on-ok
  • láz- és fájdalomcsillapítók
  • fogamzásgátlók
  • hordozók (kórházba szállításhoz)
  • csapdák (kóbor állatok befogásához)

 Szavatossági időn belüli még felhasználható gyógyszereket tudunk csak elfogadni. 


Mire használtuk fel?


A Debreceni Cicavilág Egyesület hivatalosan 2013. június 4-én kezdte meg működését, azzal az alapszabályában is rögzített céllal, hogy Hajdú-Bihar megyében az utcán élő cicakolóniák ivartalanításával megelőzzük a kóbor cicák túlszaporodását.

A nem kívánt szaporulat megelőzése életeket ment, mert a megszülető utódok gyakran szenvednek balesetet, ki vannak téve bántalmazásnak, illetve legyengült szervezetük miatt betegségek következtében halnak meg. Akik közülük elérik az ivarérett kort, újabb nem kívánt szaporulattal terhelik a környezetet.

Egyesületünk közreműködésével az elmúlt három és fél év alatt 184 nőstény és 99 kandúr cica ivartalanítását, és ezzel egyidejűleg sokuk egyéb orvosi ellátását oldottuk meg. Mindez több ezer meg nem született kis cicát jelent egy év alatt.

Egyre többen fordulnak hozzánk a lakótelepeken, gyárudvarokon, intézményekben gyakran látott cicákkal kapcsolatban, akiket a helyiek etetnek és a sorsukért aggódnak.

Sajnos végleges elhelyezést egyesületünk nem tud biztosítani számukra, de a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében az ivartalanításukban tudunk segíteni. 

Az utcán élő cicák támogatása mellett az ivartalanítás népszerűsítését és a felnövekvőgenerációk tudatos és felelős állattartásra való nevelését tűztük ki célul. Rendszeresen részt veszünk az állatkerti gyereknapi rendezvényen és a Campus fesztiválon, ahol játékos feladatokkal, tesztekkel és fejtörőkkel próbáljuk a látogatóink figyelmét felhívni az ivartalanítás fontosságára, valamint megosztjuk velük a legfontosabb macskabetegségekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Népszerű a Gazdis ivartalanítási programunk, amelynek keretében gazdiknak nyújtunk lehetőséget házi kedvencük kedvezményes áron történő ivartalanításához. A postázott kuponokkal tavaly 68 cicát vittek el ivartalanítani állatorvosunkhoz a gazdik. A Gazdis ivartalanítási akciónkat szeretnénk rendszeressé tenni.

Egyesületünk a céljaival egyetértő és a kóbor cicák szenvedéseit enyhíteni akaró és ennek érdekében cselekedni is kész jó szándékú emberek támogatásával képes a feladatait ellátni. A kapott összegeket minden esetben és kizárólag a cicák orvosi ellátására és életkörülményeinek javítására fordítjuk. A felajánlásokat folyamatosan várjuk és köszönettel fogadjuk. Kérjük, személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával támogassa állatvédelmi tevékenységünket!

Honlapunkon és facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatást adunk a munkánkról,beszámolóinkat az érdeklődők, támogatók nyomon követhetik:

www.debrecenicicavilag.hu


Képgaléria