Bemutatkozás


Az a célunk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, és hogy jó legyen itt gyereknek lenni. 

 

Szeretnénk, ha a családok, az iskolák, a sportegyesületek, a kórházak, a tanárok, a döntéshozók, a politikusok, az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mind megértenénk, hogy mennyire fontos a jó gyerekkor – és hogy minden gyerek számít.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. 

 

Az alapítványt dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF korábbi gyermekjogi igazgatója hozta létre 2015-ben.

 

Az alapítvány programjai: szexuális edukáció a gyerekekkel szembeni szexuális erőszak megelőzéséért és az egészséges fejlődésért (Yelon);

 

az ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosító Gyermekjogi Pro Bono Központ;

 

valamint a középiskolások gyermekjogi ismereteit fejlesztő és hatékony részvételét támogató Gyermekjogi Követ Program.

 

Az alapítvány minden évben kiadja az éves Gyermekjogi jelentést, amiben bemutatja a gyermekjogok magyarországi helyzetét.

 

 

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkájának kiemelt területei:

a gyerekek erőszaktól való védelme
a gyerekek joga az oktatáshoz
a gyerekek joga a részvételhez minden őket érintő, rájuk vonatkozó ügyben
(gyerekparticipáció)

 


 

Mire gyűjtünk?


Sokat írtunk már arról, hogy mivel foglalkozunk, de arról keveset hogy hogyan.
 

A munkatársaink zömmel önkéntesek, több mint 100 lelkes támogató- jogászok,  ügyvédek, fordítók, korrektorok, chat-ügyelők, fotószerkesztők, újságírók  és még sok más szakember- dolgozik nap mint nap ingyen, a saját szabadidejében azon, hogy a Hintalovon Alapítvány ügyei célbaérjenek.

A saját telefonjukon, saját gépükön, saját erőforrásaikat , tudásukat, idejüket felhasználva íródnak a cikkek, születnek előadások, így jönnek létre a jogi tanácsadások, a személyes találkozók, a bíróság elé vitt ügyek, így születnek a facebook bejegyzések, a fotók, az utcára kitett plakátok, a sajtóközlemények.
 

Vannak azonban költségek, amiket nekünk is fedezni kell: vannak főállású alkalmazotaink, akik nélkül megállna az Alapítvány élete, van irodánk, van utazási költségünk, nem kapjuk ingyen az áramot, telefonszámlát, internetet, web-tárhelyet, könyvelőt, autópálya matricát mi sem.

Nagyon sok időt és energiát kell arra fordítanunk hogy a pénzügyi fedezetet megteremtsük, pályázati anyagokat írunk, szponzorációs javaslatokat készítünk, előadásokat vállalunk, de ez nem elég.
 

Minden segítség jól jön és a a segítségnek ezer arca van!


Mire használtuk fel?


Éves költségvetésünk nagyságrendileg 35–40 millió forint, amiből  a legnagyobb részt (kb. 25 százalékot) a Yelon program (2018-ban az Év Honlapja-díjjal kitüntetett, szexuális edukációval foglalkozó projekt) fenntartása teszi ki.

A ráfordításaink megközelítőleg 15 százaléka a Gyermekjogi Pro Bono Központra, 10 százaléka a Gyermekjogi Követ Programunkra és mintegy 15 százaléka az egyéb gyermekjogi projektekre (pl. éves Gyermekjogi jelentés) esik. 35 százalékát az Alapítvány alkalmazottainak munkabérére, irodabérlésre és fenntartási költségekre fordítjuk.

 

Az alapítvány gazdálkodása és szakmai munkája részletesen megismerhető az éves mérlegből és a beszámolóból a honlapunkon! 

 


Képgaléria

Videó