Bemutatkozás


1. Ki az a Peter Cerny? Miért róla kapta az alapítvány a nevét?
A koraszülöttellátás jobbítási szándékával 1988. november 19.-én alakult „Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért” nonprofit szervezet egyik, de nem egyetlen fő célkitűzése a koraszülöttmentés megszervezése volt. Mivel egy önzetlen osztrák  támogató, Peter Cerny úr ajánlott fel egy mentőautót a magyarországi koraszülöttmentés céljára, ezért lett hálából az alapítvány neve „Peter Cerny Alapítvány”.
 
 
2. Miért fontos a koraszülöttek számára kialakított speciális szállítási rendszer?
Nemzetközi és magyar statisztikák szerint is a szállításra szoruló koraszülöttek túlélési és gyógyulási esélyei rosszabbak voltak azokhoz képest, akik eleve az erre szakosodott központokban születtek. A ’70-es évek végén megalakult kanadai, ausztrál és amerikai speciális, kórházi bázisra telepített koraszülöttmentő szolgálatok eredményei viszont igazolták, hogy az ilyen koraszülöttek esélyei lényegesen javíthatóak.  
 
3.Miben különbözik a neonatológiai rohamkocsi egy felnőtt-ellátó mentőautótól?
A koraszülöttek igényei szerint speciálisan felszerelt neonatológiai rohamkocsikban rázkódás csillapító, hang- és zajszigetelő beépítések, valamint az újszülött intenzív osztály gyakorlatilag valamennyi eszközének transzport változata megtalálhatók, hiszen a cél, hogy a rohamkocsik mozgó intenzív osztályként – azaz az intenzív osztály kinyújtott karjaként – működhessenek.
 
4.Kikből áll egy ilyen autó személyzete?
Az autón olyan intenzív újszülött-gyógyászatra szakosodott orvosok (neonatológusok), valamint neonatológiai szakasszisztensek, dolgoznak, akik rendelkeznek az előírt szakmai képzési követelményekkel, és akik éveken keresztül dolgoztak neonatális intenzív centrumokban és mentési sürgősségi ismereteket is szereztek, illetve erre felkészítést kaptak. Az alapítványnál jelenleg 33 főállású és 10 fő részállású dolgozó végzi a koraszülöttmentést és néhány önkéntes segítő is van.
 
 
5.Mennyiben különbözik az osztályos munkától a mozgó intenzív egység?
Tudni érdemes, hogy sem az osztályos gyakorlat, sem a mentési-oxyológiai tapasztalat önmagában nem elegendő a sikeres koraszülöttmentési munkához. Még a mentőgépkocsivezetők is speciális képzésben részesülnek annak érdekében, hogy az élet mezsgyéjén mozgó 500-600 grammos újszülöttek a szállítás alatt minél kevesebb stresszt szenvedjenek el.
 
6. Hogyan számszerűsíthető a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat munkája?
A PCAM által mentett szállított betegek száma mára már meghaladta a 72ezret és a 3,6 millió km-t. Az elmúlt évben 4.066 feladatot és 176ezer km-t kellett teljesíteni, ami nemritkán napi 20-25 db hívás ellátását is jelentette. A szolgáltatást jelenleg 1 db éjjel nappal elérhető továbbá 3 db nappali autóval biztosítjuk.
 
7. Mennyiben járult hozzá a koraszülöttek életben maradási esélyeinek növekedéséhez?
A mentés szállítás eredményeinek százalékos javulásának megítélése nehéz feladat, mert a transzport mindig csak része a későbbi osztályos ellátásnak, attól nehéz elválasztani. Összehasonlításra alkalmas kontroll csoport pedig ma már nem képezhető, tekintettel az egész országot lefedő neonatális szállítási hálózatra. Ugyanakkor a ’90-es évek elején készült egy amerikai lapban megjelent PCA tanulmány, amiben sikerült igazolni, hogy a szállítási rendszer – mind a területi, mind a történelmi kontrolcsoportokkal összehasonlítva – egyértelműen csökkentette a nem kórházban születettek halálozását, noha a különbséget nem tüntette el.
 
8. Milyen területet lát el Peter Cerny Alapítvány, és hány autóval van jelen?
A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat a közép-magyarországi térséget látja el (Budapestet és a környező 7 megyét mintegy 100-140km/es körzetben). A bázis az I.sz. Gyermekklinika kertjében van. Jelenleg 7db speciális koraszülöttmentő-autóval áll rendelkezésre, amiből nappal 4 db, éjjel 1 db működik folyamatosan, 3 db pedig tartalékként várja a 24h-ás diszpécserszolgálat riasztását.
 
9. Kap-e állami támogatást a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat?
A hiánypótló feladat ellátására az Országos Mentőszolgálaton keresztül kap működéséhez részleges (70-80%-os) finanszírozást, ami gyakorlatilag a 1 db 24 órás és 1 db nappali autó üzemeltetését fedezi. A 3. és 4. autó, illetve a koraszülött-vakságot kivédő „Csecsemő-Szem-Mentő” program üzemeltetése teljes mértékben az alapítványt terheli. Ennek fedezetét az 1%-os felajánlások, és az egyedi, vagy vállalati vagy önkormányzati adományok jelentik. A Peter Cerny Alapítvány valamennyi egészségügyi szolgáltatása ingyenes, tehát a betegek hozzátartozói egyikért sem fizetnek!
 
10. Milyen gondokkal kell megküzdenie a Peter Cerny Alapítványnak?
Az egészségügyi szektort érintő átfogó béremelésből sajnos a mentést mint hiánypótló állami feladatot ellátó szolgálatunk teljes mértékben kimaradt. Ennek megfelelően a rendkívül jól képzett, egyedi gyakorlattal bíró szakembereink megtartása a külföldi, és most már az állami szféra elszívó hatása miatt is egyre nagyobb nehézséget jelent. Az elmúlt 4 évben 1 gépkocsivezetőnk Angliába 2 fő Németországba távozott, és 3 orvossal az angol, 1 orvossal pedig a dán egészségügyi szolgálatot is „megsegítettük”. Egy fiatal orvoskolléga pedig hamarosan indul a sváci koraszülöttellátási rendszert felfedezni.   
 
11. Mi volt az elmúlt év erőt adó eseménye?
A 8. éve teljesen önerőből üzemelő „Csecsemő-Szem-Mentő” programunk eredményeként az ellátási területünkön az elmúlt 5 évben egyetlen koraszülött sem vakult meg! A koraszülöttvakság megelőzésére kifejlesztett innovációnk a mentési rendszerünk logisztikájára telepített olyan telemedicinális szolgáltatás, ami lehetővé teszi az idő előtt világra jött babák ágymelletti vizsgálatát úgy, hogy az erre kiképzett nővéreink által a helyszínen elkészített képeket az internet segítségével  a szemész specialistának küldik el, amelyet ő azonnal értékel, és telefonon jelzi a teendőket. Így a labilis állapotú koraszülötteknek egyetlen km-t sem kell utazniuk a vizsgálat miatt. Továbbá biztosítani tudjuk azt is, hogy ha a szemet lézeres operációval kell megmenteni, akkor a mentőautónkkal a lézeres operációt végző szemészkollégát is az eszközzel együtt a helyszínre visszük. Tavaly 47 db transzport nélküli műtétre és 1.108 vizsgálatra került sor, közel 10 ezer km megtételétől óvva meg a csöppnyi babákat.   
 
12. Hogyan lehet a Peter Cerny Alapítvány erőfeszítéseit segíteni?
Az adózók 1%-os felajánlásával, illetve bármilyen, a koraszülöttmentést-szállítást segítő felajánlással/átutalással, amelynek felhasználásáról évi rendszerességgel beszámolót küldünk.
 
Adószám: 19010289-1-42
 
Számlaszám: 10900028-00000014-34030012 (UniCredit Bank)
 
További információk a honlapon www.pca.hu , a Facebook-on, illetve az info@pca.hu címen. 

Mire gyűjtünk?


inkubátorra, lélegeztetőgépre


Mire használtuk fel?


inkubátorra, lélegeztetőgépre


Képgaléria

Videó