Bemutatkozás


A Negomoot egy teljesen egyedülálló magyar kezdeményezés. Olyan tárgyalási szimulációs versenyeket szervezünk egyetemistáknak, ahol objektíven mérhető a teljesítményük. A játék alapötlete Brüsszelben dolgozó magyarokhoz köthető, akiknek két cél lebegett a szemük előtt: megismertetni az uniós döntéshozatalt a magyar fiatalokkal, illetve megteremteni a gyakorlatorientált felsőoktatási képzést Magyarországon.

 

Olyan készségeket fejleszt a verseny – pl. érdekérvényesítés, tárgyalástechnika, kompromisszumkészség, csapatmunka –, melyekre a való életben, karrierépítéskor sokkal nagyobb szüksége van az embernek, mint az egyetemeken megszerezhető lexikális tudásra.

 

Az első szimulációra 2008-ban került sor, magát az egyesületet pedig 2009 nyarán alapítottuk egykori játékosok. Azóta több mint 40 versenyünkön, közel 3000 hallgató vett részt, jelenleg 40 taggal büszkélkedhetünk. Nemzetközi versenyeket szervezünk Brüsszelben és Strasbourgban, határon túli magyaroknak szóló versenyeket Erdélyben. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói már öt éve választható tantárgyként felvehetik a Negomootot.

 

A legjobb játékosainkat európai parlamenti, és magyar minisztériumi szakmai gyakorlatokkal jutalmazzuk. Sikereinknek köszönhetően 2012-ben civil Európa-díjat kaptunk a fővárostól. 

Mire gyűjtünk?


A célunk az, hogy a felajánlott szja 1 százalékokból a részvételi díj elengedésével/mérséklésével biztosítani tudjuk a szociálisan hátrányos helyzetű hallgatóknak a szimulációs versenyen való elindulást. További célunk, hogy az önkéntes tagjaink szervezési költségeit meg tudjuk téríteni számukra.