Bemutatkozás


Naponta szembesülünk az állatvédelem szerteágazó feladataival: nap, mint nap kerülnek utcára állatok. Megsebesülnek, bántalmazzák őket, olykor alig dobogó szívvel kapaszkodnak már csak az életbe. Állatorvosi munkánk során nem csak a rászoruló gazdik hozzák el hozzánk kedvenceiket, hanem gyakran kóbor, elhagyott állatok is segítségünkre szorulnak.
 
Kötelességünknek  érezzük, hogy segítsünk. Azonban ez költséges feladat. 
A hontalan állatok ellátásra és otthonra vágynak. Állatorvosaink ellátják őket, majd pedig egyre fejlődő ideiglenes örökbefogadói hálózatunkon keresztül végleges gazdit találunk számunkra.
 
A szerető, családi légkörben élő kedvencek is olykor segítségre szorulnak. A kisnyugdíjas, vagy más módon szociálisan rászoruló családok kedvencei sokszor nem kaphatnának megfelelő kezelést segítségünk nélkül. Az alapítványi támogatás eredményeképpen az állatok nem kerülnek az utcára a pénzhiány miatt, és egészségesen, biztonságban élvezhetik tovább szerető gazdijuk gondoskodását. Hisszük, hogy ez nemcsak az állat, hanem sok esetben az egyedül élő, magányos gazdik segítése is egyúttal.
 
Szemléletünk szerint feladatunk nem ér véget az állatok megmentésével, gyógyításával, gazdihoz juttatásával. Az igazi segítség hosszú távon az, ha embertársaink megfelelően, tudatosan, szeretettel bánnak velük. A megelőzés és szemléletváltás érdekében hoztuk létre 2006-ban Felelős állattartás néven az oktatási programunkat: iskolák és óvodák részére kínáljuk élőállatos előadásainkat, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban elsajátítsák a felelős állattartást, megértsék, hogy az állatok is érző lények, nem eldobható játékok. Bízunk abban, hogy a programjainkon résztvevő, évi mintegy 15.000 gyermekben sikerül elültetnünk az állatvédő szemléletet, így felnőve környezettudatos, felelős állattartóvá válnak.
 
Az állatok sorsa társadalmunk fokmérője, jövőjük közös felelősségünk.
Képgaléria