A rövidebb időtartamra szóló munkára általában egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazza a munkáltató a munkavállalót. Ilyenkor alapvetően a munkáltatónak kell a közterheket megfizetni, azonban előfordulhat, hogy a munkavállalónak is keletkezik kötelezettsége.
 
Az egyszerűsített foglalkoztatás kevesebb adminisztrációs terhet jelent és költséghatékonyabb foglalkoztatási forma, amely mezőgazdasági, turisztikai idénymunkára vagy alkalmi munkára, illetve filmipari statiszta munkára alkalmazható meghatározott időtartamban.
 
 

Egy évben hány nap végezhető munka egyszerűsített foglalkoztatásban?

 
A mezőgazdasági és turisztikai idénymunka évente maximum 120 napig végezhető egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Míg az alkalmi munka esetén összesen legfeljebb öt egymást követő naptári napig, illetve egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb tizenöt naptári napig, egy naptári éven belül összesen legfeljebb kilencven naptári napig tarthat a munkaviszony.
 
 

Milyen szabályok vonatkoznak a bérezésre?

 
A munkáltatónak egyszerűsített foglalkoztatás esetén legalább a minimálbér 85%-ának, míg szakképzettséget igénylő munkakörnél legalább a garantált bérminimum 87%-ának megfelelő összeget kell fizetnie munkabérként.
 
Az Efo törvény a filmipari statiszta esetén a napi nettó jövedelem maximális összegét is meghatározza, amely legfeljebb a tárgyhónap első napján érvényes minimálbér 12 százaléka lehet.
 
 

Mikor kell a munkavállalónak adóznia?

 
A munkáltatónak csak a mentesített keretösszegig kell megfizetnie a közterheket, az afeletti jövedelemből nem von le és vall be személyijövedelemadó-előleget. Ezért tehát a keretösszeg feletti jövedelmet a munkavállalónak fel kell tűntetnie a bevallás 1. sorának d) oszlopában.
 
A mentesített keretösszeg az egyszerűsített foglalkoztatás naptári napjai számának és az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb napi munkabér – minimálbér, garantált bérminimum –130 százalékának szorzata. 2023-ban a mentesített keretösszeg napi összege minimálbér esetén 13 871 forint, míg garantált bérminimum esetén 17 719 forint.
 
A keretösszeg számításánál amennyiben a munkavállaló az adóévben több munkáltatónál is állt egyszerűsített foglalkoztatásban, akkor a ledolgozott munkanapokat és a kifizetett munkabéreket össze kell adni.
 
A NAV által készített bevallási-tervezet azonban tartalmazza a kifizetői, munkáltatói adatszolgáltatások alapján a magánszemély által megszerzett mentesített keretösszeget meghaladó jövedelmet, tehát érdemes a bevallási tervezetet alapul venni.
 
forrás: NAV
kép forrása: Pexels
 
Szerző
Szabó Éva