Lassan finisbe érkezik az 1%-os kampányidőszak. Május 20-ig buzdíthatják ugyanis a civil szervezetek az adófizetőket, hogy 1%-os felajánlásukkal segítsék munkájukat. Íme néhány kampánytipp!
 
Ahogy az eddig években, úgy idén is lehetősége van minden adófizető magánszemélynek felajánlani adója 1%-át egy civil szervezet, +1%-ot pedig egy elismert egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére.
 
Alig több mint egy hónap van csak hátra az 1%-os rendelkezés végső határidejéig. Nemcsak gigantikus óriásplakátokkal vagy költséges reklámokkal hívhatja fel egy szervezet magára a figyelmet, számos egyéb, költséghatékonyabb, kreatív hirdetésformához is nyúlhat.
 

Internetes kampányok

 
Az internet hihetetlen sokféle hirdetési potenciált rejt magában. A közösségi oldalak (Facebook, Twitter, Tumbler stb.) remek felületet kínálnak. Érdemes ezeken megosztani tartalmakat, bemutatni a szervezet munkáját és buzdítani az adófizetőket a felajánlásra. Egy-egy érdekes fénykép, frappáns videó posztolásával több ezer embert is elérhet.
 
Emellett érdemes időszakosan megjelenő, email-es hírleveleket kiküldeni. A hírlevél célzottabb, mint egy a közösségi oldalra posztolt tartalom, hiszen az a magánszemélyek elektronikus postaládájában landol, így nagyobb az esély rá, hogy a felhasználó átböngészi azt.
 
Ha hírleveles kampányt indít vagy már elindította azt, ne felejtse el abban felhívni a figyelmet az Adó1százalék.com – áprilisban indult – a „Legjobb 2015-ös adó 1% kampány” című szavazós nyereményjátékára.
 

Saját honlap

 
Mindenképpen érdemes saját honlapot indítani (ha eddig nem tette meg). A weboldalán tüntesse fel a legfontosabb, legaktuálisabb információkat a szervezetről – minél színesebb, olvasmányosabb formában, ha van rá lehetőség képek videók segítségével
 
A civil törvény szerint minden adó 1%-ot fogadó szervezet köteles az elmúlt két év közhasznúsági jelentéseit feltűntetni weboldalán. Ez azért fontos, mert az adófizetők így tájékozódhatnak a szervezet munkájáról, pontosabb képet kaphatnak arról, hogy mire költik az 1%-os támogatásokat.
 

Regisztráljon oldalunkra!

 
Az Adó1százalék.com-on bármely civil szervezet regisztrálhat ingyenesen. Amennyiben ezt megteszi, oldalunkon saját felületet kap, amelyet egyénileg szerkeszthet és bármikor módosíthat.
 

Utcai kampányok

 
A forgalmasabb utcák, terek vagy közösségi létesítmények is jó lehetőséget kínálnak a figyelemfelkeltésre. Több szervezet tesz ki standot vagy osztogat szórólapokat az ismert csomópontokon. A bevett formula mellett érdemes egy-egy kampánynapot tartani a szervezet településén vagy kerületében egy frekventált, sokak által látogatott helyen (cukrászda, művelődési ház). Ennek keretében bemutatkozhat a szervezetet, ezáltal személyes kapcsolatot építhet ki a felajánlókkal.
 
További ötletes kampánytippekről Fábián Dórával a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kampányirányítójával készített interjúnkban olvashat.