Bemutatkozás


Az alapítvány személyes érintettség révén, 1999-ben jött létre. Az adományoknak és az 1%-os felajánlásoknak köszönhetően, országos hatókörrel segítjük a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket, családjaikat, valamint az őket gyógyító gyermek-hematológiai centrumokat.


2002 óta fogadjuk a személyi jövedelemadó 1 százalékát és eddig több százmillió forinttal tudtuk segíteni a daganatos és leukémiás gyermekek életminőségének javítását, a gyógyítás ideális feltételeinek megteremtését. Több mint 1400 családhoz közvetítettünk támogatást!

Mire gyűjtünk?


Az alapítvány célja, hogy támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermeket és családjukat, illetve hogy felhívja a társadalom figyelmét a leukémiás és daganatos beteg gyermekekre és kérje a fontos hiányosságok pótlására az összefogást, támogatást.

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány rendszeresen szervez gyűjtést műszerek, orvostechnikai eszközök beszerzésére.2016 évben egy oszágos gyűjtést indítottunk, melyhez olyan sok támogató csatlakozott, hogy 6db vénaszkennert adhattunk át az ország hematológiai centrumaiba. Ezek összértéke meghaladja a 12 millió forintot. Emellett rendszeresen szervezünk karácsony alkalmával "cipősdoboznyi adomány" címmel gyűjtést a gyerekeknek. Valamint lehetőséget biztosítunk a daganatos gyermek részére, hogy a honlapunkon való megjelenéssel célzott támogatást gyűjthessenek, melyet 100%-ban továbbítunk a gyermek családja felé.


Mire használtuk fel?


Az alapítvány ország minden területéről fogadja a segély kérelmeket, az ország összes gyermek-hematológiai centrumával szoros kapcsolatot ápol és támogatja az ott gyógyuló gyermekeket, illetve támogatja az orvosok, kórházpedagógusok, a daganatos gyermekeket gyógyító szakemberek munkáját.

Jelenleg a következő segélyezési formákkal támogatjuk a családokat:

szociális alapú segély
élelmiszer segély
temetési segély
Csontvelő transzplantáción átesettek támogatása

Mindemellett segítjük az ország gyermek-hematológiai osztályait műszerek, orvosi eszközök, bútorok beszerzésében, valamint támogatjuk a szakmai konferenciákra, továbbképzésekre való eljutásukat.

A kórházpedagógusok részére minden évben adunk át „háttéreszköz” támogatást. Ők azért dolgoznak, hogy a gyermekek az iskolai oktatásból ne maradjanak ki, folyamatosan tanulhassanak, iskolájukkal, osztályukkal együtt haladjanak a tananyaggal.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszéken egy fő pszichológus foglalkoztat a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, mivel a gyerekeknek és hozzátartozóiknak nagy szükségük van a segítségre a betegség lelki feldolgozásában is. A súlyos betegség a gyermekekben nagyfokú szorongást ébreszt, a gyermeket érő események a gyermekhez közel álló személyeket is negatívan érintik.

Ünnepek alkalmából (Farsang, Húsvét, Gyermeknap, Mikulás, Karácsony) a most beteg és már gyógyult gyermekek, testvéreik és szüleik számára rendszeresen szervezünk műsorral, játékkal, kézművessel, sporttal és ajándékozással egybekötött programokat.

Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden nyáron több napos kirándulást szervezni a daganatos gyermekeknek és családjuknak. Ezeken az eseményeken a gyógyításban résztvevők is jelen vannak, így lehetőség van kötetlenebb beszélgetésre az orvosokkal, ápolókkal, pszichológussal és dietetikus szakemberekkel.


Videó