Bemutatkozás


Az Állatmenhely nyílt Alapítvány 1996 óta működteti a ceglédi állatmenhelyet. 1997 óta mentünk gyepmesteri telepről kutyákat. Jelenleg Cegléd, Nyársapát és Kőröstetétlen településekkel van szerződésünk ebrendészeti feladatok ellátására. A bekerült kutyákat oltjuk,  chippeljük és ivartalanítattjuk, majd gazdikat keresünk részükre. Évente közel 1000 állat életét mentjük meg!  Ez csak német állatvédő egyesületek segítségével sikerül. Fontos dolognak tartjuk a szemlélet formálást, ezért az iskolások előtt nyitva vannak  kapuink. Szerződésünk van több iskolával a 30 napos önkéntes munka ledolgozására, valamint a közmunka programban is részt veszünk.
 
Miért érdemes tőlünk örökbe fogadni kutyát?
A 3 évnél idősebb kutyákat oltva, chipelve és ivartalanítva adjuk örökbe, amiért csak 1000,-Ft adományt kérjünk, és  hogy szeressék és megfelelő körülményeket biztosítsanak részükre, amelyek az alábbiak: saját ház, jó kerítés, rendes kutyaház, ha kis testü, akkor télen meleg helyene való tartás,  láncon tartás tilos! Ha bármi probléma adódik vissza vesszük a kutyát! 
 
Egyre nehezebb helyzetben kerülünk, mivel a kóbor kutyák és a nem megfelelően tartott állatok száma nő, ezért elhelyezésük csak nehezen megoldható. Mivel állami támogatást nem kapunk, ezért a menhelyet csak adományokkal együtt és az adó 1 %-kal  tudjuk fenn tartani. Ezért kérjük Önöket segítesenek adójuk 1 %-van, hiszen ez Önöknek semmibe nem kerül mi meg életeket menthetünk vele.
 
 

Mire gyűjtünk?


Menhelyünket 1996-ban kezdtük építeni. Azóta folyamatosan bővítjük.  Jelenleg 300 kutya elhelyezésére van lehetőségünk. Célunk egy olyan állatmenhely kialakítása, ahol a kutyák boldogan élhetnek mig gazdihoz nem kerülnek. Fontos hogy egy állatorvosa legyen a menhelyen, mert az feltétele az örökbe adásnak, hogy egészséges és ivartalanított kutyákat, macskákat tudjunk örökbe adni. A múlt évben elkezdtük a kennelek felújítását, amit ez évben is szeretnénk folytatni.
A kölyök, az öreg és a beteg kutyáknak télire meleg fűtött konténeri elhelyezést szeretnénk biztosítani és továbbra is szeretnénk bővíteni a fűthető kennelek számát. Szeretnénk minden kutyánknak rágásbiztos, szendvicspanelből készült bélelt, hőfüggönnyel ellátott kutyaházat biztosítani!
Menhelyi kutyák ivartalanítására, valamint lakossági kutya- és macska ivartalanítási akciókat szeretnénk szervezni Cegléd városába.
Minden alkalmat megragadunk annak érdekében, hogy a gyerekek és felnőttek szemlélet formálásában részt vegyünk!
Macskaház kialakítása a kóbor cicák részére!
 
 

Mire használtuk fel?


Az elmúlt évben  az 1 %-ot az alábbiakra használtuk fel:: Működésre, orvosi költség, gyógyszer költség, ivartalanítás, táp vásárlásra.


Képgaléria