Bemutatkozás


Az Ágica Sérültállat Menedéke Alapítvány története 2015-ig nyúlik vissza. Zachariás Ágnes (Ágica) - a menhely alapítója - eddigre már számtalan állatnak adott menedéket saját otthonában. 2015-ben édesapja örökségének ráfordításával kezdte építeni a menhelyét először otthonában, majd Solt egy külterületi ingatlanján. A menhely mára már számtalan olyan sérült, öreg, beteg állatnak adott otthont, akiknek máshogy nem lett volna esélyük a túlélésre.
A két helyszínen (Ágica otthonában és a telephelyen) átlagban 80 állat éli mindennapjait, keresi gazdáját. Az évek során mentettünk már teljesen reménytelen állápotban lévő kutyát, cicát, de volt hogy védett madarat és lovat is. A rosszabb állapotban lévő lakók Ágica otthonában leltek biztonságos otthonra. Köztük 4 kocsis kutyus, sok öreg, idős, beteg kutya, és FIV vírussal fertőzött cicusok. A menhelyen általában ketten végzik a mindennapi munkát Ágicával, otthonában egyedül gondozza az állatokat.
 
 
A menhely célkitűzése, hogy olyan sérült, beteg, kiszolgáltatott állatoknak is jusson segítség, akiknek máshogy nincs esély túlélni. Azok a szerencsésebb állatok pedig, akiknek volt esélyük rehabilitációra folyamatosan keresik szerető gazdijukat, ahol igazi családtagként tekintenek rájuk. A honlapon örökbefogadható kutyáink és gazdára talált kutyáink egy része is megtalálható. Amennyiben örökbefogadáson gondolkozol, nézz szét gazdikereső állataink között.
Az alapítvány működését alapvetően befolyásolja a támogatóink által adott adó 1%, a pénzügyi és tárgyi adományok. Amennyiben lehetőséged van rá és szeretnéd munkánkat segíteni, akár csak egy kávé árával is, nézz szét a lehetőséget között a 'segíts' oldalon.
 

Mire gyűjtünk?


A menhely tágas kifutóval rendelkezik, és a kutyusoknak van lehetősége komolyabb mozgásra itt. Azonban nagy álmunk, hogy a kifutókat és a kenneleket korszerűsíteni tudjuk, annak érdekében, hogy a kutyák melegben, kényelemben, komfortosan várják az álomgazdit. 
 
Közhasznú Alapítványunk adományokból és adó 1% jóváírásból tartja fenn magát. Minden apró segítséget hálásan köszönünk! Ha csak havi 1 kávé árát rá tudod szánni, hogy mentvényeink új esélyt kapjanak, azzal is rengeteget segítettél. Ha sokan így gondolják, akkor pedig távlati céljainkat is el tudjuk érni. Pénzügyileg az alábbi módokon tudsz segíteni.
 
 
Adószám: 18648355-1-17
Paypal: agicaallatotthona@gmail.com
 
Weboldal: www.soltimenhely.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/agica.alapitvanya

Képgaléria