Bemutatkozás


A rengeteg rászoruló állatnak csak a ti segítségetekkel tudunk segíteni.

Kérjük, hogy támogassátok a 204 gondozásunkban lévő árva élelmezési, állatorvosi költségeit, az állatmentéseinket és a menhelyünk fenntartási, működési költségeit!

Köszönjük, ha segítesz!


A menhelyünk az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány fenntartásában működik, ahova nagy létszámban fogadjuk be a rászoruló állatokat. Jelenleg 204 állat van a gondozásunkban, a 181 kutyavédencünk, valamint a 23 macskavédencünk. A menhelyünkön elő állatok ellátása minden szeretetünk mellett mind fizikálisan, mind érzelmileg, mind anyagilag nagyon megterhelő, azonban nekik az életet jelenti.


Minden egyes nap küzdünk az ártatlan lelkekért. Segítsetek, hogy tovább küzdhessünk!


Nehéz állatmenhelynek lenni.


Adó 1% felajánlások és adományok segítségével, a ti segítségetekkel vagyunk képesek megmenteni rászoruló állatokat és működtetni a számukra biztonságot jelentő menhelyet. Aki szeretne segíteni, az megteheti, ha rendelkezik az adója 1% kapcsán. A mentett állatoknak nagyon sokat jelent az, ha rendelkezel!

 

A menhely éves fenntartási, működési költsége több millió forint (hulladékszállítási szolgáltatás, villamosenergia-vételezési szolgáltatás, víziközmű szolgáltatás, szennyvízszippantási és szennyvízszállítási szolgáltatás).


Sajnos mindemellett mindig vannak olyan plusz terhek, plusz költségek, amik tönkrement (pl.: kutyakennelek, kutyaházak) vagy cserélni való (több száz OSB lap, kutyakennel elemek, vízcsapok, locsoló csövek, raklapk, stb.) használati tárgyak, karbantartási (betonalapok, vízvezeték rendszer és stb.) és fejlesztési (vízelevezetők kialakítása és betonozás) költségek, amik szintén több millió forintot emésztenek fel.


Az, hogy mennyi seprűt, lapátot, locsolókannát, felmosónyelet, felmosófejet, felmosóvödröt, fertőtlenítőszert, mosogatószert, mosogató szivacsot és stb. használunk el, a megszámlálhatatlan kategóriába tartozik.


A megdöbbentő az, hogy így még nem evett a 204 gondozásunkban lévő állat, még nem lett új éves kombinált és veszettség elleni oltás beadatva nekik, még nem lettek évente több alkalommal külső- és belső parazitamentesítve sem, még nem kapott semmilyen állatorvosi ellátást egy krónikus beteg vagy idős korú sem.


Ami pedig még elgondolkodtatóbb, hogy új állat mentése esetén, a számára még nem biztosítottunk semmilyen állatorvosi ellátást, oltássorozatot, külső- és belső parazitamentesítést és nem lett még ivartalanítva sem.


Mindezek szintén sok-sok millió forintba kerülnek.

 

 

Mindösszesen 4 fővel vagyunk napi szinten jelen a menhely életében, akikből 2 fő az alapítványnál közfoglalkoztatott és 2 fő privát munkahely mellett önkéntes, akiknek így szabadidejük gyakorlatilag szinte nincsen.


Négyünknél a lényeg az egymás iránti tisztelet, a tolerancia, a felelősségteljesség, a rugalmasság, a gyorsaság, a kreativitás, a problémamegoldó képesség az állatok iránti szeretet keretébe foglalva.


Számos kutya és macska balesetesen kerül hozzánk, akiket azonnal megvizsgáltatunk, kezeltetünk állatorvosokkal és, ha műtéti úton lehet elérni azt, hogy ismét egészséges, boldog életet élhessenek, akkor megoperáltatjuk, majd rehabilitáljuk őket.


Az állatorvosi költségünk a fentebb említettek okán havonta eléri a több százezer forintot.


Az általunk gondozott állatok örökbe adását komolyan szűrjük.

 

 

Nem egészen nyolc évvel ezelőtt a 495 m2 régi helyről egy 4400 m2 nagyságú új helyre költöztettük a menhelyünket.


Az új hely új kihívásokat tartogatott a számunkra és folyamatos fejlesztést igényel. Adó 1% hozzájárulásokból és adományokból kellett egy egész új menhelyet nagyjából 6 hónap alatt felépítenünk minden beton alapjával, kennelével, konténer hálózatával, szociális épületével együtt. Fejlesztésekre is szükség van a felépítés óta, egy óriási földes rész felszámolása is megtörtént, hogy eső és hó esetén ne a térdig érő sárban botorkáljunk, hanem a futkározást és a közlekedést segítő 850 m2 nagyságú egy a menhelyen belüli beton területen.


Mindezen túl szükségessé vált saját anyagi forrásból történő földkábeles, majd légkábeles oszlopokkal történő áramhálózat kiépítése, vízelvezető árkok kialakítása, kennelek árnyékolókkal történő felszerelése, további kennelek és kutyaházak vásárlása.


Az egykori menhely szemétszállítási díja éves szinten 1 millió forint körül mozgott, azonban az új helyre történt költözéssel ennek majdhogynem a kétszeresénél tartunk, mivel a régi helyünkön 495 m2 területen 20 kennel, míg a mostani helyen 4400 m2 területen 66 kennel van.

 


 
Számos macska van a gondozásunkban, azonban macskamenhelyrészünk még nincsen, pedig ők is tömegével szorulnak segítségre. Hatalmas a kóbor macskapopuláció. Ezek az állatok általánosságban még kevésbé fontosak, mint adott esetben a kutyák, az ő ivartalanításuk, illetve születésszabályozásuk még a gondolat szintjéig sem jut el az úgynevezett gazdáiknál, így csak születnek és születnek, a gazdás létből persze kiszorulnak, hajléktalanok lesznek, mert nincsen rájuk szükség. Igyekszünk segíteni befogadással, állatorvosi kezeltetéssel, balesetes macskáknak, ha szükséges, akkor műtétekkel is és a kóbor macskapopuláció ivartalanításában is részt veszünk.


A gondozásunkba került állatok megtudják, hogy milyen szeretve lenni és megtanulnak újra hinni. A bizalmuk igazi megtiszteltetés.


Hálásak vagyunk, hogy ismerhetjük őket.

 

Állatokat Védjük Együtt Alapítvány

Székhely: 3300 Eger, Neumayer u. 5.
Telephely: 3300 Eger, 0992/23 hrsz.

Adószám: 18576339-1-10

Képgaléria

Videó