Bemutatkozás


Az Alapítvány azzal a céllal alakult meg 1996-ban, hogy a Dél-Magyarországon kezelt leukémiás és daganatos gyermekeket segítse. Az egyik szülő az alapító: Lukács János, aki gyermeke betegsége kapcsán tapasztalta az ezzel járó rettegést, kiszolgáltatottságot, a nem megfelelő körülményeket. Ebben a betegségben szenvedő gyermekeket Magyarországon, a Dél-alföldi régióban csak Szegeden, a Gyermekklinikán kezelnek. Három megye betegei kerülnek ide: Csongrád, Bács-Kiskun, Békés.

 

Mire gyűjtünk?


Alapítványunk küldetése: A kezelt gyermekek és szülei komfortjának biztosításához és ellátásához szükséges berendezések és műszerek megvásárlására fordítjuk a támogatásukat!


Mire használtuk fel?


A Szegedi Gyermekklinika hematológia onkológia osztályát segítő Reménysugár Közhasznú Alapítvány sok-sok évvel ezelőtt kötelezte el magát az életveszélyesen beteg gyermekek gyógyításának és egészségügyi ellátásának támogatására. Az elmúlt  27

évben a számos elért cél közül csak néhányat említenénk: Az osztály kialakítása 14 kétágyas szobával, fürdőszobával, hogy a szülő a hosszú hónapokig tartó sok kínnal járó kezelések alatt végig a nap 24 órájában a gyermeke mellett lehessen.

 



Az alkalmanként és betegenként szükséges akár 6-8 infúziós pumpák megvásárlása és folyamatos karbantartása, a gyermekek életfunkcióját mutató monitorok,televíziók,székek,számítógépek,hűtők és egyéb berendezések vásárlása.

Az Alapítvány költségek nélkül működik, önkéntesek végzik a munkát, sokszor saját maguk is támogatják az alapítvány sikeres működését, így a befolyt összegek maradéktalanul a beteg gyermekek gyógyítására fordíthatók.

Az alapítvány céljai nagyon nemesek és fontosak, ugyanakkor csak a támogatók segítségével érhetők el, hiszen nélkülük és nagyvonalú adományaik nélkül, nem vagy csak nagyon nehezen megvalósíthatók.


 


Képgaléria

Videó