Bemutatkozás


Alapítványunk 1991 óta működik egy ötfős kuratórium irányításával. A kuratórium elnöke 23 éve Szalamanov Georginé, aki maga is 25 éve él új vesével. A kuratórium tagjai szintén érintettek; vesetranszplantált, gyermekének vesedonorja, májtranszplantált gyermek édesanyja, valamint Börcsök Enikő színművész, kétszeresen vesetranszplantált.

Az alapítványnak egy távmunkában dolgozó főállású munkatársa van, azonban komoly segítséget jelent számunkra a számos – 2019-ben 5 állandó és 15-20 alkalmi – önkéntes önfeláldozó munkája, akik több mint 1000 munkaórában segítették programjaink minél tökéletesebb megvalósítását. (sportedzők, testnevelő tanár, orvos, gyógytornász, gyógypedagógus, pszichológus, családterapeuta, óvónő, animátor, gyerekfelügyelők, színész, festőművész, szociális munkás, programszervezők, fotós, filmes, coach, stb.)

Alapítványunk küldetése

szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon
a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, hogy a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni

Alapítványunk tevékenysége az egész országot lefedi.

Kiemelt tevékenységi körünk a rehabilitáció, ezen belül a szervre váró- és a transzplantáción már átesett gyermekek, egészséges testvéreik és szüleik számára szervezett programjaink. Rendszeresen szervezünk táborokat, családi hétvégéket, amely rendezvények keretei között a legkülönbözőbb programokkal és módszerekkel fejlesztjük a gyerekek önismeretét és önbizalmát. Programjaink minden gyermek számára ingyenesek, a 12 év alatti gyermek, illetve 21 év alatti fogyatékkal élő gyermek/fiatal egy kísérője számára is alapítványunk biztosítja a részvételi díjat.

Másik fontos tevékenységünk az ismeretterjesztés, nevelés, oktatás, amit könyvek és filmek kiadása és térítésmentes terjesztése, iskolai előadások, fotókiállítások, az érintett betegek és hozzátartozóik számára rendezett fórumok keretében végzünk.

("Esély az Életre”, „CSUDAMADÁR-mesék bátor gyermekeknek”- könyvek, „CSUDAMADÁR”- magazin, „CSAK NŐ SZÜLHET GYERMEKET, DE BÁRKI AJÁNDÉKOZHAT ÉLETET”- fórum, Himnusz az Életért, Hommage a la Medicine, A MI NAGY CSALÁDUNK -film, „Árnyék és Fény”-fotókiállítás, Szent Kozma és Damján díj alapítása, Pro Vita díj létrehozásának javaslata és a díjazottak felterjesztése)

Éves költségvetésünk 30 millió Ft körüli, melynek a 15 %-a személyi kiadás, a fennmaradó 85 %-ot programjainkra fordítjuk. Állami támogatás évi kb. 5 millió Ft, az adó 1 %-ból befolyó összeg évek óta 5 millió Ft alatt van.

 

 

Mire gyűjtünk?


Az SZJA 1 %-át teljes egészében a MI IS NYARALUNK – szervre váró és szervátültetett gyerekek balatoni élményterápiás rehabilitációs táborára fordítjuk.

 

 


Mire használtuk fel?


Az SZJA 1 %-át minden évben teljes egészében a MI IS NYARALUNK – szervre váró és szervátültetett gyerekek balatoni élményterápiás rehabilitációs táborára fordítjuk.
 
 

Képgaléria

Videó