Bemutatkozás


A Bátor Kicsi Lélek Alapítvány 2015. szeptemberében alakult, személyes érintettségből. 2014 márciusában veszítettük el kislányunkat, Bogikát. Az idő múlásával el kellett döntenünk, hogy mihez kezdünk azzal, hogy: „gyermekrák”. Dönthettünk volna úgy, hogy megpróbálunk nem gondolni rá, ignorálni és úgy elkezdeni egy másik életet és dönthettünk volna úgy, hogy elfogadjuk, a gyermekrák az életünk része volt és lesz és megpróbálunk tenni valamit. Mi az utóbbi mellett döntöttünk. Az alapítvány működéséhez neves szakembereket kértünk fel, akik segítik munkánkat. Alapítványunk 2019. novemberében megszerezte a” közhasznú alapítvány” státuszt.
 
 
Támogatottjaink nem „csak” a gyermekrákkal küzdenek, de szociálisan is nehéz helyzetben vannak. A Bátor Kicsi Lélek Alapítvány elsődleges céljai a daganatos és leukémiás gyerekek gyógyításának és gyógyulásának támogatása, közreműködés a gyógyuláshoz szükséges körülmények megteremtésében, az életminőség javításában. Támogatást nyújtunk az ápolóknak, az orvosoknak, a gyermekkórházaknak. Gyermekonkológiai részlegek felújításában segítünk, orvosi műszereket vásárolunk.
 
 
A Covid-19 megjelenésével mi is kivettük a részünket és segíteni igyekeztünk otthontanulásban, tablet -teket vásároltunk a kicsiknek. Az egyik legfontosabb feladatunknak a gyermekrákkal kapcsolatos edukációt tartjuk, ezért szakmai napot szerveztünk neves előadók meghívásával. Kis támogatottjaink otthonában a fürdőszoba, a konyha kialakításában segítünk, mosógépet vásárolunk, … vagy éppen az albérlet fizetését tesszük lehetővé. A számos támogatás mellet az egyik legalapvetőbb az a célzott, havi támogatás, melyet a rászoruló családok kapnak, hogy ellensúlyozza a kiesett bevételeket és a megemelkedett költségeket.
 
 
Képgaléria