Bemutatkozás


Rita és Robi már több éve az SOS gyermekfalu lakója, nagyobb testvérük óvó védelmében érkeztek az SOS-be. Szüleik súlyosan elhanyagolták őket, sokszor nem volt mit enniük, testi és szellemi fejlődésük elmaradt társaikétól, nem jártak óvodába, iskolába. Pedig ők szerettek volna családban felnőni, ahol szeretik őket.
 
 
 
Magyarországon évente 23.000 gyermeket ér olyan súlyos trauma, amely miatt ki kell emelni őket saját családjukból.

Alapítványunk, az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy otthont és szeretetet nyújtson a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy hasonló körülmények között nőjenek fel, mint azok a társaik, akik stabil családi háttérrel vághatnak neki az életnek. Az SOS gyerekek családi házakban élnek nevelőszülők biztonságot adó szeretetében. A házakban akár 5-6 gyerek számára is van hely, így a vér szerinti testvérek – mint Rita és Robi is – együtt maradhattak.
 
Tevékenységünk
Kőszegen, Kecskeméten, Orosházán valamint ezen városok 60 km-es körzetében alkalmazunk nevelőszülőket, akik az SOS Gyermekfalvak kötelékében dolgoznak. Legtöbbjük saját háztartásukban nevelnek olyan gyerekeket, akikről szüleik nem tudtak megfelelően gondoskodni.
 
 
 
Sikereink
Közel 400 gyermekről és fiatalról gondoskodunk, akik az SOS-ben újra szerető és biztonságos otthonban élhetnek. Több mint 150 gyermek vér szerinti testvérével maradhatott, így ők – bár szüleikkel már nem élhetnek együtt – továbbra is egy családban nőhetnek fel.
A gyermekek óvodába, iskolába járnak, sokan felsőfokú tanulmányokat folytatnak, mások szakmát szereznek. 
Sok gyereknek lett jobb a sorsa támogatóink által – és a feladat továbbra is óriási. Kérjük, támogasson bennünket adója 1%-ával, és segítsen, hogy minél több gyermek gondoskodó családban és biztonságos otthonban nőhessen fel.
 
SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adószám: 18258772-2-43
 
Még több infó: Facebook oldalunkwww.sos.hu

Mire gyűjtünk?


Minden gyereknek joga van biztonságos otthonban felnőni!
Hivatásunk, hogy gondoskodó családot és új esélyt adjunk a kiszolgáltatott gyermekeknek.
Tegyünk értük együtt!

Képgaléria

Videó