Bemutatkozás


Tudjuk, hogy az országunkat, és az egész világot sújtó járvány veszély most felül ír minden egyéb társadalmi problémát. DE az emberek mellett az állatok is szenvednek – az állatmenhelyeken kevesebb az adomány, kevesebb az élelem, kevés a munkaerő.
 
A szentendrei ÁRVÁCSKA állatmenhelyen több mint 200 befogadott bajba jutott állatot: 110 kutyust és 80-100 cicát gondozunk, etetünk, gyógykezeltetünk naponta. Az állatvédelemmel, a gazdátlanul maradt vagy bajba jutott társállatokkal való konkrét foglalkozás egyesületünkben egy létező társadalmi problémának a civil felkarolása, melynek mindennapi nehézségeit elsősorban az alaptevékenység pénzügyi fedezetének hiánya és az emberi munkaerő szükséglet biztosítása fémjelzik.
 
Állatvédelmi elkötelezettségünk ún. holisztikus szemlélettel párosul. Szilárd meggyőződésünk, hogy a világ minden állata megérdemli az emberi védelmet, a fajának és fajtájának megfelelő tartást és gondoskodást. Hiszünk abban, hogy az ember születésénél fogva kötelezettséget kell érezzen az állatok méltányos kezelése, elfogadása, gondozása iránt.
 
 
Célkitűzésünk

Már a hazai 1997. évi állatvédelmi törvény is megfogalmazza: „Annak tudatában, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége.”
 
 
Tevékenységeink
 
 • vállaljuk az állatvédelmi törvényben foglaltak betartatását, fellépést a felelőtlen bánásmód,  szükség esetén az állatkínzás ellen
 • örökbeadásra való felkészítést végzünk, majd a mielőbbi felelős örökbe adást segítjük elő az új gazdához
 • oltások, ivartalanítás, chip-regisztráció - nálunk mindhárom alapkövetelménye az örökbe adásnak - kutyákat csak a három feltétel elvégeztetésével adunk örökbe
 • ivartalanítási akciót szervezünk évente 1-1 alkalommal az állattartó lakosság felé meghirdetve, legutóbbi akciónk során 120 cica és 70 kutya ivartalanítását tudtuk a gazdikkal közösen, kedvező áron finanszírozni
 • állatvédelmi oktatás - az ifjúság élővilág - állatvilág szeretetére való nevelése, nyári állatvédő táborok általános és középiskolás korú gyermekek számára 
 
Hiszünk abban, hogy a hosszú távú, kitartó felvilágosító munka, az állatvédelmi szemlélet és gyakorlat széleskörű társadalmi terjesztésével, elsősorban a legfiatalabb korosztály nevelésével, ha lassan is, de sikerül általánossá tenni a felelős állattartás gondolatát a lakosság körében.
 
 
 
MŰKÖDÉSI TERÜLETÜNK:
Működési területünk eredetileg Szentendre és környéke, de szükség esetén évek óta már függetlenül a telephelytől, menhelyünk a Dunakanyar – Pilis Régió egész területéről, elsősorban a Békásmegyer - Budakalász – Dunabogdány-Visegrád  közti útvonal és környéki településekről, nagyobb szükség esetén az ország bármely részéből  fogad bajba jutott állatokat, kutyákat és cicákat.
 
 

Mire gyűjtünk?


Mire gyűjtünk?

Bármilyen adományt szívesen fogadunk az alább felsoroltak közül:
 
 • Nedves tápok, konzervek, száraz tápok
 • Tisztító-, takarítószerek, fertőtlenítők
 • Macskaalom – minden mennyiségben!
 • Gyógyszerek, gyógyászati eszközök ( állati!)
 • Kutya-, cicaházak, macskahordozó, fekhelyek, takarók
 • Építőanyagok – akár maradék, szerszámok
 • Pénzadomány
 
KÖSZÖNJÜK!

Képgaléria