Bemutatkozás


TEVÉKENYSÉG:

Egyesületünk  1997-ben alakult, azóta folyamatosan aktív és tevékeny, 2002. óta közhasznú státuszban működünk, melyet a PM Bíróság 2014-ben hivatalosan újra megerősített. 2001. óta „ÁRVÁCSKA” néven állat menhelyet üzemeltetünk kutyák/ cicák részére. Az állat menhely 16 éves fennállása óta folyamatosan és töretlenül működő képes. Menhelyünkön a befogadott állatok rendezett kennelekben vannak elhelyezve, napi gondozásuk és ellátásuk folyamatos és szakszerű, rendszeres állatorvosi ellátásban részesülnek. A befogadott állatok számának napi átlaga 150 kutyus és közel 100 cica.
 
 
Az állatvédelemmel, a gazdátlanul maradt vagy bajba jutott társállatokkal való konkrét foglalkozás egyesületünkben egy létező társadalmi problémának a civil felkarolása, melynek mindennapi nehézségeit elsősorban az alaptevékenység pénzügyi fedezetének hiánya és az emberi munkaerő szükséglet biztosítása fémjelzik.
 

CÉLKITŰZÉSEINK:

 
ÁLLATVÉDELMI TÖRVÉNY-ben foglaltak betartatása, fellépés a rossz bánásmód,  állatkínzás ellen. Gyakori  a lakosság bejelentése vélt vagy valóságos állatkínzási ügyekben, kérik az egyesületünk támogatását, segítségét a megoldásban. Saját hatósági jogkör hiányában  a hivatalos fórumokat kérjük fel intézkedésre.
 
 
ÁLLATVÉDELMI OKTATÁS - az ifjúság élővilág szeretetére való nevelése. Nyári állatvédő táboraink általános és középiskolás korú gyermekek részére megszervezése 2008 óta évente hagyományos.
 
A rendszeresen szervezett lakossági nyílt rendezvényeken, ünnepi kitelepüléseken, a 2008. óta évente fiataloknak szervezett nyári állatvédő táborokban formáljuk a jelenlegi és jövőbeni állattartók gondolkodását a házi kedvencek méltányos tartásról, népszerűsítjük a szükségtelen és nem tervezett szaporulat elkerülésének lehetőségeit ( ivartalanítás, chip regisztráció!), a felelős állattartás mindannyiunk számára élhető környezet fenntartásához szükséges legfőbb követelményeit.
 
ÖRÖKBE ADÁS - mielőbbi felelős örökbe adás új gazdához!
IVARTALANÍTÁS, CHIP-regisztráció - a „házi kedvencek” nem-kívánt ill. ellenőrizhetetlen utcai szaporulatának megfékezésére tett erőfeszítéseinkkel – ivartalanítás, chip regisztráció már a menhelyen – folyamatosan segítjük az utcai kóborállat probléma csökkentését. Oltások – chip regisztráció – ivartalanítás, mindez nálunk alap követelménye a tartásnak ill. örökbe adásnak, kutyákat csak a három feltétel elvégeztetésével adunk örökbe.
 
A menhelyi ivartalanításon túlmenően, az elmúlt 3 évben, pályázaton nyert pénzügyi támogatásból összességében 600 kutyát és közel 900 cicát tudtunk kedvezményesen ivartalaníttatni  lakossági körben is.
 

MŰKÖDÉSI TERÜLETÜNK:

Működési területünk eredetileg Szentendre és környéke, de szükség esetén évek óta már függetlenül a telephelytől, menhelyünk a Dunakanyar – Pilis Régió egész területéről, elsősorban a Békásmegyer - Budakalász – Dunabogdány-Visegrád  közti útvonal és környéki településekről, nagyobb szükség esetén az ország bármely részéből  fogad bajba jutott állatokat, kutyákat és cicákat.
 
 

Mire gyűjtünk?


Napi közel 300 állat - felnőtt és kölyök - élelmezése, meleg étel elkészítése

 

Állatorvosi költségek - oltások, chip regisztráció, ivartalanítás, szükséges operációk, kezelések

 

Külső és belső kennelek felújítása, karbantartása

 

Dolgozók, önkéntesek részére öltöző, tisztálkodó helyság kialakítása
 


Képgaléria