Bemutatkozás


A Tiszta Erdőkért Egyesület alapszabályát a 2017 május 12.-én megtartott  alakuló közgyűlésen fogadtuk el. 

Somogy megyében, Kőröshegyen alakultunk és itt kezdtük el az elsődleges munkálatokat.

 

Az együtt dolgozók és a témában munkálkodni szándékozók úgy gondolták, hogy az  egyesület megalapításával elkezdődhet egyfajta keresztény buzgóság a természet  védelme érdekében és ezért jött létre egy önálló természetvédelmi munkacsoport. A  csoportunk aktivizál, cselekvésre sarkall minden jó szándékú embert, hogy  tevékenyen vegyék ki részüket az erdők szeméttől, lerakott törmelékektől és egyéb  illegálisan odahordott, nem oda illő dolgoktól való megtisztításában. Az erdő nem  szemétdomb.

 

A természet csodáit és annak megőrzését elősegítő közösségi, erényetika alapú  gondolkodásmódot szeretnénk visszahozni, ami régen megvolt. A túlzott szemetelés  jelenségeinek okait meg kell találni, rámutatni arra, hogy a környezeti probléma gyökere elsődlegesen szemléletbeli és nem technikai.  

 

Az ember nem kisebb feladatot kapott a világban, minthogy viselje gondját és őrizze  meg, vigyázzon arra a környezetre, ahová helyeztetett, s amely egyben az életteret  jelenti számára.  

 

 

Mire gyűjtünk?


Közös kincsünk a tiszta erdő, Somogy Magyarország kertje. Ezt az erdőt nonprofit egyesületként saját finanszírozásból nehéz rendben tartani, ezért nagyrészben az adók 1%-ából és kisebb támogatásokból tud egyesületünk akár rögtön kivonulni egy szeméttel teli területre és napokon belül azt elszállítani vagy elszállítattni onnan. 

 

Nekünk szívügyünk a tiszta erdők, ezért az illegális szemetelést meg kell állítani. A túlzott szemetelés jelenségeinek okait meg kell találni, rámutatni arra, hogy a környezeti probléma gyökere elsődlegesen szemléletbeli és nem technikai.
Egyesületünk ebben a témában vállal nagy szerepet.

 

Szemétszedő csoportunk aktivizál, cselekvésre sarkall minden jó szándékú embert, hogy  tevékenyen vegyék ki részüket az erdők szeméttől, lerakott törmelékektől és egyéb illegálisan odahordott, nem oda illő dolgoktól való megtisztításában. Az erdő nem szemétdomb.

 

Amennyiben Önnek is fontos, hogy egy tisztább bolygón élhessünk és, hogy egyesületünk minél több helyen tudja felszámolni az illegális szemetelést,

 

Kérjük támogasson minket adója 1%-ával!

 

Az földünk és egyesületünk is hálásan megköszöni!


Mire használtuk fel?


Élőhelyvédelemre, erdőtelepítésre fordítjuk. Mintaerdőt hozunk létre ahol ismeretterjesztést tartunk diàkoknak.

 

 

 


Képgaléria

Videó