Bemutatkozás


Tevékenységünk:

 

  • munkavégzésük során tartós foglalkozási megbetegedést elszenvedett kereskedelmi munkavállalók rehabilitációjának elősegítése, anyagi támogatása
  • orvosilag igazolható foglalkozási megbetegedés rendszeres gyógyszerszükségletének, gyógyászati segédeszköz igényének támogatása
  • munkavédelmi oktatás
  • önvédelmi oktatás
  • kulturális szolgáltatások biztosítása, támogatása
  • gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások támogatása
  • sport és ifjúsági rendezvények támogatása

 

 

Egy bolti tolvaj leleplezése kis híján egy éber ifjú pénztáros életébe került 1990 tavaszán az akkori Csemege Kereskedelmi Vállalat Bp. Rákóczi úti üzletében.

 

A kereskedelemben – elsősorban a kisebb egységekben – a dolgozók veszélyeztetettsége azóta sajnos megnőtt. Ott, ahol nincs anyagi fedezet az eladótérben és a pénztárak körül tartózkodó rendészek, biztonsági őrök foglalkoztatására, bizony gyakoriak a bevétel megszerzésére irányuló támadások, az árueltulajdonítások, vagy az erre irányuló kísérletek. Ha a bolt értékeit – a leltárfelelősségen túl – etikai indíttatásból is megvédeni próbáló eladó, boltvezető vagy pénztáros közbelép vagy ellenáll, testi épsége bánja. Tört már így nem is egyszer csont, előfordult agyrázkódás, szemsérülés vagy „csak” hetekig tartó sokkos állapot…

 

Az eddigi legsúlyosabb eset a bevétel megszerzése érdekében egy kis vidéki egyszemélyes boltban egy olyan, a szerencsétlen fiatal, kisgyermekes eladót ért fejlövés volt, amibe nem halt bele, de egy életre teljes rokkant, egy emberi roncs lett!

 

Az ALAPÍTVÁNY A KERESKEDELMI DOLGOZÓKÉRT

 

azért jött létre 1990. december 7-én, hogy az ilyen atrocitások áldozatainak egy egyszeri támogatási összeggel anyagi segítséget adjon a felgyógyulásukhoz.

Mire gyűjtünk?


Célunk:

 

A kereskedelem érdekeinek, értékeinek védelmében munkavégzésük során pszichés vagy testi épségükben károsodást szenvedett kereskedelmi dolgozók egészségügyi rehabilitációjának elősegítése, anyagi támogatása és erkölcsi védelme. 

 


Mire használtuk fel?


Munkavégzésük során testi vagy pszichés sérülést szenvedett kereskedelmi dolgozók támogatására használtuk fel a befolyt összegeket.

 

Támogatásaink listája megtalálható weboldalunkon:

http://keralapitvany.hu/tamogatottak/


Képgaléria