Bemutatkozás


Az Alpha Segítő Kéz Alapítvány 2003-tól kezdődően végzi tevékenységét. Fő feladata a kóbor, sérült állatok begyűjtése, gondozása, gazdához juttatása. A menhelyen naponta átlagosan 200 kutyát gondozunk. A beérkező állatok karantén megfigyelést követően megkapják a szükséges védőoltásokat, majd megkezdődik a gazdakeresés.
 
A menhelyen élő állatok forgása hatalmas, havonta 60-70 kutya kap új gazdát, új életet. Az elmúlt években több ezer állatnak sikerült biztonságos otthont találni. Az örökbe adott kutyákról rendszeresen érkeznek hírek, képek, és rendezvényeinket visszatérő vendégeink.
 
A menhely fenntartása, működtetése adományokból, 1 %-os kampány során befolyt összegekből, illetve pályázati úton nyert forrásokból történik.

Mire gyűjtünk?


Az ASKA 2003-ban kezdte meg működését. Célja a sérült, beteg, kóbor állatok gondozása. Fő célkitűzései között szerepelt a gyepmesteri telepek felszámolása. Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével kötött együttműködésnek köszönhetően ezt a célkitűzését sikeresen valósította meg az elmúlt években. Több tucat gyepmesteri telep bezárását kezdeményezte, és helyezte az állatokat biztonságba.
 
 
Évente átlagosan 1000-1200 kutya fordul meg a menhelyen, mely már hatósági telep minősítést kapott. Ez az jelenti, hogy az ebrendészek által bekerülő állatok mindegyike mögött, egy-egy hatósági eljárás folyik.  Az elmúlt években megnövekedett a kidobott, megkínzott állatok száma. A menhelyre bekerülő állatok mindegyike orvosi ellátásban részesül, mindez a felajánlott adományokkal lehetséges csak. A sérülések kezelése, gyógyítása mellett, minden állat átesik az ivartalanításon is, illetve 5 féle védőoltást kapnak, hogy jó indulást kapjanak az új életükhöz. Mindez Önöknek, és a felajánlott 1 %-os támogatásnak köszönhető.
 

Képgaléria

Videó