Bemutatkozás


Az Alpha Segítő Kéz Alapítvány 2003-tól kezdődően végzi tevékenységét. Fő feladata a kóbor, sérült állatok begyűjtése, gondozása, gazdához juttatása. A menhelyen naponta átlagosan 200 kutyát gondozunk. A beérkező állatok karantén megfigyelész követően megkapják a szükséges védőoltásokat, majd megkezdődik a gazdakeresés.
 
A menhelyen élő állatok forgása hatalmas, havonta 60-70 kutya kap új gazdát, új életet. Az elmúlt években több ezer állatnak sikerült biztonságos otthont találni. Az örökbe adott kutyákról rendszeresen érkeznek hírek, képek, és rendezvényeinket visszatérő vendégeink.
 
A menhely fenntartása, működtetése adományokból, 1 %-os kampány során befolyt összegekből, illetve pályázati úton nyert forrásokból történik.

Mire gyűjtünk?


Az ASKA 2003-ban kezdte meg működését. Célja a sérült, beteg, kóbor állatok gondozása. Fő célkitűzései között szerepelt a gyepmesteri telepek felszámolása. Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft állatmentési részlegével kötött együttműködésnek köszönhetően ezt a célkitűzését sikeresen valósította meg az elmúlt években. Több tucat gyepmesteri telep bezárását kezdeményezte, és helyezte az állatokat biztonságba.
 
 
Évente átlagosan 1000-1200 kutya, 100-150 cica, vadmadarak fordulnak meg a menhelyen. Időszakosan előfordulnak különlegesebb állatok is: kecskék, vadászgörények, őzek. Öt megye településeiről érkeznek a különféle állatok. Az állatok befogása szakemberek segítségével történik. Megfelelően kialakított járművek, szállító ketrecek lehetővé teszik, hogy biztonságosan, sérülés mentesen érkezzenek az állatok a menhelyre.
 
A beérkezésüket követően az állatok fényképes nyilvántartásba kerülnek, és orvosi vizsgálaton esnek át. 14 napig egyedi karanténba kerül sor a megfigyelésükre. Ezen időszak alatt, csak eredeti gazdájuk, a tulajdonjog igazolásával viheti őket haza.
 

Képgaléria

Videó