Bemutatkozás


Az Ékszer Balettiskolában 30 éve, a szépre és a klasszikus értékek befogadására tanítjuk a gyerekeket 4 éves kortól. A gyermek balett oktatási programunk tartalmaz: klasszikus balettet, akrobatikát, balett gimnasztikát, jazz balettet, spicc-technikát és step táncot oktatunk Renge Györgyi vezetésével.

Felnőtt egy generáció a kezeink alatt, akik hivatásos táncosok lettek, egyetemi tanulmányaik vagy munkájuk mellett. Nagy szerelmük a tánc, az előadóművészet, ezért alapítottunk számukra egy társulatot, és mesebalett előadásokat alkotunk, adunk elő – ennek már több, mint 17 éve.

Célunk, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a balett, a színház, a tánc világát. Olyan előadásokkal várjuk őket, amelyek témájukban, időtartamukban és összeállításukban is megfelelnek a legkisebbek igényeinek is, nagyszerű gyerek program – de minden korosztálynak szeretettel ajánljuk!

Mesebalettjeink 2 felvonásból állnak, melyek 35-40 percesek, köztük egy szünettel. Mindenki által ismert és szeretett meséket dolgozunk fel.

Számunkra a legnagyobb öröm az, amikor egy balettelőadás végén sok-sok boldog kicsi tenyér tapsol nekünk; ha megoszthatjuk közönségünkkel a tánc iránti szeretetünket.

Akit pedig magával ragad az élmény és szeretne a részese lenni, szeretettel várjuk balettiskolánkba!

Mire gyűjtünk?


1. Klasszikus balett és tánc oktatás, balettiskolai előkészítő képzés

Az Ékszer Balettiskolában 30 éve a szépre és a klasszikus értékek befogadására tanítjuk a gyerekeket. Hozzánk a gyerekek iskola után járnak, szabad idejükből, szeretetből, de itt is bizonyítványt kapnak a művészeti tárgyakból, amit abban az évben elsajátítottak. A legfontosabbnak az óvodás korosztály előképzését tartjuk. A mi növendékeink fejlett izomzattal, tudatos koordinációval, koncentráló képességgel mennek iskolába és ezzel magasan társaik előtt járnak, mert a tánc nem csak a testet, hanem az elmét és a lelket is fejleszti.

 

2. Balettoktatás felnőttek számára

Egyesületünk lehetőséget biztosít felnőtt korban is elsajátítani a klasszikus balett alapjait. Létrehoztunk egy „anyu-balett” korcsoportot azok számára, akik szeretnék kipróbálni magukat ebben a gyönyörű táncművészeti ágban. Korosztálytól függetlenül – akár nagymamák részére is – lehetőséget adunk mindenkinek, ha gyerekkori álma, hogy balettozzon, ha szeretné kipróbálni, mit tanul a csemetéje balett órán, ha nem szeret futkosni, de jól esik úgy izzadni, hogy egyhelyben mozog a balettrúd mellett. Személyesen is megtapasztalhatják, hogy a balett az egyik legjobb kardió edzés forma.

Felnőtt képzésünk másik lába, azok továbbképzése, akik gyerekkortól tanulnak és bár nem ezt választották hivatásukként, mégis professzionális szinten táncolnak. Számukra Metzger Márta mesternő, az Operaház balettmestere tart tréninget, repetoár órákat.

 

3. Tehetséggondozó program működtetése

A program célja:

Olyan növendékek felkarolása és felfedezése, akik bár nem a táncot választották hivatásként, hanem átlagos gimnáziumba vagy egyetemre járnak, hétköznapi életet élnek, mégis kibontakoztatnák tehetségüket a tánc, az előadó művészet területén. Ezeknek a tehetségeknek a fejlesztése az iskola szerves részét képezze. Oktatásuk a teljes személyiségüket fejlessze, komplex módon, mégis figyelembe véve az egyéni adottságokat, karaktereket. 

 -          A program középpontjában a személyre szóló fejlesztés áll, az egyéni képességek kibontakoztatása.

-           A tanulói kíváncsiságra, érdeklődésre épített és ez által motivált munkában fejlesztjük a növendékek felelősségtudatát, a kitartás képességét és az érzelemvilág gazdagodását.

-           Tudatosítjuk a szűkebb és tágabb környezetből megismerhető értékeket, a közösség demokratikus működésének jellemző szabályait.

-           Erősítjük a humánus magatartásmintákat, szokásokat, a jellem formálásával szolgáljuk a gyermek személyiségének érését.

-           Olyan helyzeteket teremtünk, amelyekben a tanuló gyakorlati módon igazolhatja megbízhatóságának, becsületességének, szavahihetőségének értékét.

-           Igényt teremtünk az egymás mellett élő különböző kultúrák iránt.

-           Fogékonnyá tesszük gyermekeinket saját környezetük, a természet, a társas kapcsolatok, majd a tágabb társadalom értékei iránt.

-           Erősítjük az Európához való tartozás tudatát és egyetemes értelemben is késztetjük őket más népek hagyományainak, kultúrájának, szokásainak, életmódjának megismerésére, megbecsülésére.

-           Elősegítjük a szocializáció folyamatait.

 

4. Nyári Tehetséggondozó Tánctábor Balatonfenyvesen

Nyáron 10 napos Tehetséggondozó tábort szervezünk, ahol neves balettmesterek tartanak kurzust az Együttes tagjainak és a táborban résztvevő balett növendékeknek. Itt készül a következő év premier darabjának koreográfiája is.

 

5. Nyári napközi tábor óvodások részére

A nyár folyamán többször tartottunk óvodások számára nyári napközi tábort. Az óvodák nyári zárása alatt ez nagy segítség a szülőknek, valamint erősíti a balettos közösséghez való tartozást. A táborban a napi két művészeti foglalkozást tartunk, napi négyszeri étkezést kapnak a gyerekek, minden nap visszük őket a szabadba játszani, a csendes pihenő alatt mesélünk nekik, vetítések, és csapatversenyek színesítik a programot.


Mire használtuk fel?


Még nem kaptunk 1%-os támogatást.


Képgaléria

Videó


https://youtu.be/D4jddFL39xQ