Bemutatkozás


A Pest megyei Tököl község határában kialakított állatmenhelyünk már 1995 óta, két évtizede funkcionál, melynek létrehozója és működtetője az Elek-Ágh Állatmenhely Kiemelten Közhasznú Alapítvány. Állatotthonunkban menedékre lelnek a szerencsétlenül járt, magára hagyott, kidobott, vagy elkóborolt kutyák, akiket mindenekelőtt szükség szerint megfelelő állatorvosi ellátásban részesítünk, a későbbi váratlan szaporulat elkerülése érdekében ivartalanítunk. Miután felépülnek, megpróbálunk számukra gazdát keresni, de ha mégsem lelnek örökbefogadóra, életük végéig gondoskodunk róluk.

Sajnos - hasonlóan a többi állatvédelmi szervezethez - semmilyen állami támogatásban sem részesülünk (holott állami feladatokat látunk el), így csak adományokból és az 1%-okból tudjuk fenntartani menhelyünket, mely még nem készült el teljesen. Jelenleg csak kutyákat tudunk befogadni, ha van helyünk, sajnos cicákat, egyéb állatokat még nem, de terveink és céljaink között szerepel, hogy menhelyünkön más, védelemre szoruló állatfajok egyedeinek is mihamarabb helyet biztosítsunk.

Mire gyűjtünk?


Olyan menhely létrehozása, ami az állatokért, az állatoknak létesül, tekintettel arra, hogy sok állat egész életét ott fogja leélni.
Állatotthonunkban menedékre lelnek a szerencsétlenül járt, magára hagyott, kidobott, vagy elkóborolt kutyák, Megpróbálunk mihamarabb számukra gazdát keresni, de ha mégsem lelnek örökbefogadóra, életük végéig gondoskodunk róluk.
 


Videó