Bemutatkozás


Feltártuk Magyarország legsúlyosabb vegyi szennyezéseit. Budapesti és környékbeli iskoláknál vizsgáljuk a légszennyezést. A mindent elárasztó eldobható műanyag szemét visszaszorítását célzó petíciónk eddig több mint 160 ezer aláírója révén Magyarország legnagyobb online környezetvédelmi petíciójává vált.
 
Kiállunk Kishantos, hazánk egyik legjelentősebb biogazdaságának megőrzése mellett. Segítünk az egészséges, vegyszermentes ökológiai mezőgazdasági módszerek elterjesztésében: egyetemekkel, gazdálkodókkal és iskolák menzáival működünk együtt.
 
A drága, veszélyes és felesleges Paks II.-beruházás helyett itthon is a megújulók terjedéséért küzdünk. Bemutatjuk, hogyan tehetünk a mindennapok során az egyre súlyosbodó klímaválság megfékezéséért, az étkezésünktől a közlekedésünkön át a háztetőinkig – és hogyan emelhetjük az éghajlat védelmét magasabb szintekre.
 
Magyarországi irodánk 2002 óta működik. Azóta itthon is rengeteg sikert értünk el a környezetért, a természetért. Több osztrák gyárat bírtunk rá a Rába folyó szennyezésének beszüntetésére. Részt vettünk a Zengő értékes természetvédelmi területének megvédésében, ahol radarállomás épült volna. Kitartó munkával elértük, hogy Magyarország fenntartsa a GMO-k tilalmát.
 
A Greenpeace független nemzetközi környezetvédő szervezet, mely látványosan, bátran, és mindig erőszakmentesen hívja fel a figyelmet a globális környezeti problémákra – és azok megoldásaira. Aktívan cselekszik a pozitív változások kivívásáért, egy élhető és békés jövő érdekében – az Északi-sarkvidéktől az óceánokon át az őserdőkig; az éghajlati válság enyhítésétől a veszélyes vegyszerek használatának megszüntetéséig.
 
Teljes mértékben függetlenek vagyunk a politikai és kereskedelmi érdekektől. Sem cégektől, sem kormányoktól nem fogadunk el semmilyen anyagi támogatást. Kizárólagos forrásunkat a hozzád hasonló magánszemélyek jelentik.
 
Légy te is része a sikereknek!
 
A Földnek nincs adó 1%-a, neked van. Ne hagyd elveszni. Ajánld a Földnek!
Adószámunk: 18178883-1-42
 
 

Videó