Bemutatkozás


Feltártuk Magyarország legsúlyosabb vegyi szennyezéseit. Budapesti és környékbeli iskoláknál vizsgáljuk a légszennyezést. A mindent elárasztó eldobható műanyag szemét visszaszorítását célzó petíciónk eddig több mint 210 ezer aláírója révén Magyarország legnagyobb online környezetvédelmi petíciójává vált. 

 

 

Egyetemekkel, gazdálkodókkal és iskolák menzáival működünk együtt az egészséges, vegyszermentes ökológiai mezőgazdasági módszerek elterjesztéséért.

 

Hazánk legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója, a ma már 50 éves elavult Mátrai Erőmű bezárását célzó petíciónkat már több mint 45 ezren írták alá. 

 

Bemutatjuk, hogyan tehetünk a mindennapok során az egyre súlyosbodó klímaválság megfékezéséért, az egészséges étkezéstől kezdve a klímabarát közlekedési módszerek  használatán át a megújuló energiaforrások otthoni felhasználásáig – és hogyan emelhetjük az éghajlat védelmét magasabb szintekre.

 

A mi elkötelezett, kitartó munkánk is kellett ahhoz, hogy idén kormányzati szinten is hangsúlyos témává váljon a klímaválság. Valamint olyan környezetvédelmi intézkedések, amelyeket évek, évtizedek óta sürgetünk: az egyszer használatos műanyagok betiltása, a betétdíjas rendszerek újbóli bevezetése; hazai folyók hulladékmentesítése; az illegális hulladéktelepek felszámolása; a szennyezők büntetése; a napelemes kapacitások megsokszorozása; erdeink területeinek növelése.

 

Magyarországi irodánk 2002 óta működik. Azóta itthon is rengeteg sikert értünk el a környezetünk és természeti értékeink védelmében. Több osztrák gyárat bírtunk rá a Rába folyó szennyezésének beszüntetésére. Részt vettünk a Zengő értékes természetvédelmi területének megvédésében, ahol radarállomás épült volna. Kitartó munkával elértük, hogy Magyarország fenntartsa a GMO-k tilalmát.

 

A Greenpeace független nemzetközi környezetvédő szervezet, mely látványosan, bátran, és mindig erőszakmentesen hívja fel a figyelmet a globális környezeti problémákra – és azok megoldásaira. Aktívan cselekszik a pozitív változások kivívásáért, egy élhető és békés jövő érdekében – az Északi-sarkvidéktől az óceánokon át az őserdőkig, valamint az éghajlati válság enyhítésétől a veszélyes vegyszerek használatának megszüntetéséig.

 

Teljes mértékben függetlenek vagyunk a politikai és kereskedelmi érdekektől. Sem cégektől, sem kormányoktól nem fogadunk el semmilyen anyagi támogatást. Kizárólagos forrásunkat a hozzád hasonló magánszemélyek jelentik.

 

Légy te is része a sikereknek!

 

 

A Földnek nincs adó 1%-a, neked van. Ne hagyd elveszni. Ajánld a Földnek!

Adószámunk: 18178883-1-42

https://www.greenpeace.org/hungary/cselekedj/ado1/

 

 
 
 
 

Videó