Bemutatkozás


Ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozik

 

A Heim Pál Alapítvány egy olyan tradíciót testesít meg és visz tovább, amelyben a fókusz a mindenkori jövőn, vagyis a gyermekek helyzetének javításán van. A Heim Pál név a 20. század fordulója óta összeforrt a gyermekegészségügy fejlesztésére, jobbítására tett törekvésekkel. Heim Pál, az Alapítvány stratégiai igazgatója és tiszteletbeli elnöke, a híres gyermekgyógyász dédunokája ezt a családi és egyben húsbavágóan fontos társadalmi tradíciót szeretné fenntartani az Alapítvány és az azt nagylelkűen támogató emberek segítségével.

 

Küldetésünk 

 

Egy gyermek élete maga a lehetőség: még semmi nem biztos, még bármi lehetséges. Mi a magunk eszközeivel, a gyermekegészségügy folyamatos fejlesztésével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél több, ma még beteg kisgyermek megkaphassa azokat a választási lehetőségeket az életben, amelyeket mi, felnőttek már megkaptunk. Nemcsak az orvosi technológiák és eszközök korszerűsítésével szeretnénk támogatni a gyerekek gyógyulását, de egy olyan környezet megteremtését is fontosnak tartjuk, amelyben a gyerekek és családjaik számára gyakran traumatikus kórházi lét is sokkal elviselhetőbb, a gyógyulás pedig ezáltal felgyorsítható.

Mire gyűjtünk?


Kiemelt projektjeink

 

Minden projektünk abból a meggyőződésből táplálkozik, hogy a hagyományos, betegségközpontú szemléletet egy korszerű, holisztikus, a változó világ igényeinek sokkal inkább megfelelő szemléletnek kell felváltania. Éppen ezért a nem kielégítő helyzetekre adott vészmegoldások helyett az átfogó, hosszútávú stratégiai irányvonalak meghatározása és az ezekhez szükséges digitális és egyéb fejlett technológiák elérhetővé tétele kulcsfontosságú szerepet játszanak működési alapelveinkben.

 

- Ágyszámok alapján történő, arányos segítség — Fontosnak tartjuk, hogy a befolyt összeg jelentette előnyökből ne csak a budapesti intézmények részesüljenek, hanem a fejlesztésekből sokszor kimaradó, vagy  azokban háttérbe szoruló vidéki kórházak is.

 

- Digitális Mesekórház Program — A mesében könnyebben megy a gyógyulás, mint a valóságban. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy országszerte mesévé varázsolhassuk a gyerekek többhetes, vagy akár többhónapos kórházban töltött idejét. 

 

Az Ön adójának 1%-át éppen ezért arra fordítanánk, hogy: 

- a gyermekosztályokon okoseszközökkel és vezeték nélküli internetkapcsolattal biztosítsuk a gyógyuló gyerekek és családjaik közötti gördülékeny kapcsolattartást


- multimédiás eszközök segítségével cirkuszi, színházi közvetítéseket, mesefilmeket tegyünk elérhetővé a gyerekek számára


- a kórtermeket vidám, mesebeli környezetté, az orvosi eszközöket pedig mesebeli elemekké alakítsuk, ezzel is élményszerűbbé téve a gyógyulás napjait

 

- A Bethesda Gyermekkórház Égési Osztálya — A Digitális Mesekórház Program mintaprojekt-intézménye, amely után a projekt remélhetőleg az ország számos pontjára kiterjedhet majd.


Mire használtuk fel?


Üvegzseb

 

Ha Ön is egyetért alapelveinkkel, és adó 1%-ának felajánlásával részévé kíván válni küldetésünk beteljesítésének, akkor “Üvegzseb” rendszerünk által 2017/2018-ban mindvégig nyomon követheti, hogy melyik kórházban milyen fejlesztéseket hajtottunk végre az Ön és Mások felajánlásaiból. 

 

 

Köszönettel,

Heim Pál Alapítvány