Bemutatkozás


A Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítványról
 
A Heim Pál Gyermekkórház 1990-ben alapította az Alapítványt. Az Alapítvány célja a Kórház fejlesztése, a gyermekek ellátása körülményeinek javítása, műszerezettségének és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztése.
 
A Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány az egyik legsikeresebben működő szervezet. Ezt mutatja, hogy mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások között nagy a támogatottsága és a kapott adományokat rendkívül hatékonyan használja fel. A sajtó is gyakran állítja pozitív példaképp az Alapítvány munkáját. Az Alapítvány segítségével a Kórház munkakörülményei, műszerezettsége és ezáltal nem csak Budapest, hanem egész Magyarország gyermekellátása sokat fejlődött.
 
A Heim Pál Kórház Fejlesztéséért Alapítvány tevékenységében legjelentősebb a Kórház műszerparkjának fejlesztése. Az elmúlt években rendkívül sok műszerrel segítette a Heim Pál Gyermekkórház betegellátását. A pár százezer forintba kerülő pulzoximéterektől, infúziós pumpáktól a 36 millió forintba kerülő modern ultrahang készülékig nagyon sok orvosi műszert adományozott a kórháznak, a támogatók segítségével. Hiába sikerült az Alapítvány segítségével nemzetközi szinten tartani a Kórház műszerezettségét, ha a gyermekek ellátásának körülményei egyre rosszabbá váltak.
 
Az Alapítvány Kuratóriuma ezért határozott úgy, hogy a Kórház épületállományát is fejleszteni kell. Első ilyen akció 1994-ben az újonnan vásárolt CT helyének kialakítása volt. Majd a Kórház lapos tetős főépületére sátortető építését és a tetőtér beépítését támogatta anyagilag az Alapítvány. A tetőtérben lett elhelyezve az orvostovábbképzést végző tanszék két tanterme és irodái, a másik szintre pedig a gazdasági ellátás irodái kerültek. A felszabadult hely felhasználásával bővíteni lehetett a Bőrgyógyászati Osztály és a Toxikológiai Osztály területét, jobb körülményeket biztosítva az ezeken az osztályokon gyógyuló betegeknek.
 
Hosszabb előkészítő munka után kezdtünk bele, a Fővárosi Önkormányzattal kötött szerződés alapján, a Kórház „G” épületének megépítéséhez. A közel 1 milliárdos projekt során az 1993-ban életveszélyessé minősített épület helyett épült és került 2009. április 29-én átadásra a Gyermekbelgyógyászati Osztályt, a Gasztroenterológiai és Nefrológiai Osztályt, az Alvás Laboratóriumot, az Endoszkópiás Laboratóriumot magában foglaló pavilon.
 
Az Alapítvány tovább kívánja segíteni a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztését.  A gyermekek egészségének helyreállítása érdekében várja a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a támogatásokat az MKB-nál vezetett 10300002-20373229-00003285 bankszámlára.
 

Mire gyűjtünk?


Az Alapítvány célja a Kórház fejlesztése, a gyermekek ellátása körülményeinek javítása, műszerezettségének és a dolgozók szakmai tudásának fejlesztése.